(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Mesto sa prvý raz prezentovalo na investičnom veľtrhu v Cannes
@ Aktuálne -> Ekonomika a financie     Nov 26 2009 - 15:10 GMT
KOŠICE 26. novembra (SITA) – Po nedávnej účasti mesta Košice na investičnom veľtrhu EXPO REAL v nemeckom Mníchove sa v uplynulých dňoch samospráva Košíc prezentovala aj na ďalšom významnom medzinárodnom veľtrhu komerčných nehnuteľností a investičných príležitostí MAPIC vo francúzskom Cannes. Ako uviedol vedúci komunikačného referátu košického magistrátu Jaroslav Vrábeľ, samospráva mesta chce aj účasťou na prestížnych veľtrhoch prilákať nových investorov. Košice ako jeden z vystavovateľov sa na veľtrhu MAPIC v Cannes predstavili vôbec po prvý raz.

„Prezentácia mesta bola zameraná na podnikateľské možnosti a investičné príležitosti najmä v Košiciach ale i širšom regióne. Potenciálni investori, návštevníci a médiá sa zaujímali predovšetkým o industriálne zóny, či o možnosti pre maloobchodné reťazce, taktiež sa pýtali na projekt Európske hlavné mesto kultúry 2013, ale aj na všeobecné informácie o meste Košice, vrátane dopravného spojenia alebo ubytovacích možností," uviedol vedúci referátu styku so zahraničím na magistráte Rastislav Puchala, ktorý zastupoval naše mesto na MAPIC Cannes 2009 spolu s košickým hlavným architektom Martinom Drahovským. Ten predstavil na veľtrhu vo Francúzsku mesto a jeho možnosti pre investorov z hľadiska územného plánu. „Aj pre občanov v Košiciach už čoskoro pripravíme verejnú prezentáciu územnoplánovacích informácií a dokumentov, ktoré sme predstavili na veľtrhoch v Mníchove a Cannes, ale aj zmien a doplnkov územného plánu mesta, ktoré útvar hlavného architekta pripravil a boli schválené mestským zastupiteľstvom v priebehu roka 2009," vyjadril sa hlavný architekt mesta Košice Martin Drahovský.

Francúzsky MAPIC je svojou špecializáciou na nehnuteľnosti pre komerčné využitie najväčším medzinárodným veľtrhom svojho druhu z hľadiska počtu vystavovateľov i návštevníkov. Na 15. ročníku zaznamenal približne 6 700 návštevníkov z viac ako 60 štátov. Medzi vystavovateľmi - účastníkmi veľtrhu boli developeri, maloobchodné reťazce, zástupcovia miest a regiónov, investori, obchodné a logistické centrá, realitní makléri, banky a finančné inštitúcie, investičné fondy, hotelové reťazce i zábavné strediská.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/