(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Budú meniť tohtoročný a schvaľovať budúcoročný rozpočet
@ Aktuálne -> Verejná správa     Dec 15 2009 - 08:55 GMT
KOŠICE 14. decembra (SITA) – K najdôležitejším bodom dvojdňového rokovania košického mestského zastupiteľstva patria voľba nového hlavného kontrolóra, už piata zmena tohtoročného rozpočtu a návrh programového rozpočtu na rok 2010. Ako vyplýva z predložených materiálov, mesto v piatej úprave tohtoročného rozpočtu ráta s príjmami vyššími o 135 000 eur, ktoré chce získať z daní za uloženie odpadu a súčasne navrhuje poskytnúť z nich dotáciu 100 000 eur pre basketbalový klub Dobrí Anjeli, ktorý účinkuje v Eurolige a 35 000 pre mládežníckych futbalistov.

Návrh rozpočtu na rok 2010 ráta s celkovými príjmami 101,4 milióna eur a rovnako vysokými výdajmi. Podľa mienky poslanca Eduarda Buraša v návrhu rozpočtu volebného roka cítiť, že sa bude rozdávať aj napriek kríze. „Bude sa to týkať predovšetkým kultúry, cestovného ruchu a platov poslancov, primátora a námestníkov. Aj napriek kríze sa peniaze topia v EHMK bez toho, aby sme videli, čo konkrétne za tým je. Chceme míňať peniaze tam, kde by sme mohli ušetriť a nedávame tam, kde by sme dať mali,“ kritizuje Buraš predložený materiál. V jeho návrhu sa nachádzajú výhrady ku kancelárii primátora, k dotáciám na podujatia v meste, ale aj k podpore Luníka IX. Informoval, že chce predložiť pozmeňujúci návrh rozpočtu. V rámci neho navrhuje znížiť príspevok predovšetkým na EHMK o vyše 204 000 eur, kde je navrhnutý výdaj 476 000 eur, ďalších 200 000 eur sa podľa neho dá ušetriť na advokátskych, komerčných službách. Chce znížiť aj výdaje na platy zamestnancov a odmeny poslancov o vyše 75 000 eur, ďalších 58 000 eur by sa dalo ušetriť na tlmočníckych prekladoch, právnych službách a spolupráci s partnerskými mestami. Navrhuje, aby mesto investovalo do výstavby parkovacích miest namiesto 160 000 eur až raz toľko, až na 400 000 eur navrhuje zvýšiť výdaje na rekonštrukciu detských ihrísk. Mierne zvýšenie plánuje aj v ďalších položkách.

Súčasťou 55-bodového programu je okrem iného aj návrh komunitného plánu sociálnych služieb, celý rad návrhov na zmeny územných plánov viacerých lokalít v rámci Košíc.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/