(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
IKEA mieri do metropoly východu, potvrdilo to mesto
@ Aktuálne -> Ekonomika a financie     Dec 15 2009 - 08:59 GMT
KOŠICE 14. decembra (SITA) – Spoločnosť IKEA predsa len mieri do metropoly východu, potvrdilo to mesto. Dnes vedenie spoločnosti IKEA rokovalo s vedením mesta. Ani po dnešku však nedošlo k nijakým zásadným dohodám či zmenám. „Môžeme potvrdiť, že mesto a IKEA priebežne rokujú a komunikujú o potenciálnej investícii tejto spoločnosti v Košiciach,“ uviedol dnes v odpovedi na otázku agentúry SITA vedúci komunikačného referátu košického magistrátu Jaroslav Vrábeľ. Doložil, že mesto rokovalo a aj v súčasnosti rokuje so spoločnosťou IKEA len o lokalite Magnezitárska.

„Mesto vyvíja maximálne úsilie smerujúce ku komplexnému oživeniu zaujímavej lokality Magnezitárska, avšak kľúčovou otázkou umiestnenia investície spoločnosti IKEA v tomto území je majetkovo-právne vysporiadanie pozemkov v danej lokalite, a to je záležitosťou dohôd medzi investorom a súkromnými vlastníkmi pozemkov,“ zdôraznil Vrábeľ. Karty môžu zamiešať vlastníci pozemkov.

Na otázky, koľko chce IKEA investovať a čo za to mesto od nej požaduje, Vrábeľ odpovedal, že po dosiahnutí dohody a definitívnom rozhodnutí spoločnosti IKEA o lokalizácii svojej investície radi poskytnú viac informácií.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/