(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Martin Zbojan - Život na plátne - Východoslovenská galéria
@ Kultúra -> Výstavy     Feb 16 2010 - 09:22 GMT
Martin Zbojan (nar. 7.2.1960 v Michalovciach), absolvent pražskej AVU (oddelenia figurálnej maľby - prof. K. Souček a R. Koláø - abs. 1986) sa na slovenskej výtvarnej scéne pohybuje od skončenia vysokoškolských štúdií a dnes patrí k popredným predstaviteľom súčasnej východoslovenskej maľby, ktorú reprezentoval v posledných rokoch aj na viacerých zahraničných výstavách (Japonsko, Francúzsko, Belgicko, Poľsko, Bulharsko, Ukrajina, Česko, Macedónsko, Rumunsko, Maďarsko), v zahraničí sa prezentoval aj niekoľkými autorskými samostatnými výstavami a získal niekoľko ocenení na domácich i zahraničných prezentáciách.
Vernisáž výstavy bude 17. februára o 17.00 vo Východoslovenskej galérii na Hlavnej ulici 27. Potrvá do 21. marca 2010.

Od absolutória pôsobil na viacerých miestach východného Slovenska - Tatry, Košice, Prešov. Je dlhoročným pedagógom maľby na Katedre výtvarnej výchovy a umenia Fakulty humanitných a prírodných vied Prešovskej univerzity v Prešove, kde pôsobí takmer 20 rokov.

Výstava ponúkne prierezový výber z autorovej tvorby, ktorý dokladá vývoj a premeny Zbojanovej maľby, ale potvrdzuje aj sústredenie sa na niekoľko základných tém a motívov, ktoré spracováva s prehlbujúcou sa mierou "ponoru do maliarskej hmoty".


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/