(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Šucha z Európskej komisie: Košický projekt EHMK je v kríze
@ Aktuálne -> Ekonomika a financie     Mar 08 2010 - 13:01 GMT
Problémy vo financovaní projektu Európske hlavné mesto kultúry (EHMK) 2013 priviedli do mesta aj zástupcu Európskej komisie.
KOŠICE. Vladimír Šucha je šéf Generálneho riaditeľstva Európskej komisie pre vzdelávanie a kultúru. Do metropoly východu prišiel na stretnutie s predstaviteľmi mesta i kraja. Do konca februára malo byť totiž vyriešené financovanie projektu EHMK. Doteraz však nie je.

Európska komisia si podľa neho uvedomuje súčasné ťažkosti projektu. „Nie je to nič šokujúce, čo by sa nestalo v iných mestách. Začína totiž obdobie prázdna, keď nadšenie opadlo a občania sa pýtajú, prečo sa nič nedeje a prečo majú financovať 15 ľudí. Sme vo vákuu, je to obdobie krízy, do ktorej sa dostane projekt v každom meste. Rok 2013 sa totiž pre mnohých zdá ďaleko, no pre nás sa ten čas rýchlo skracuje."

čítaj celý článok


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/