(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
PÁR NEPÁR - Poézia a fotografické ilustrácie
@ Kultúra -> Výstavy     Mar 22 2010 - 10:08 GMT
Pozývame milovníkov poézie a fotografického umenia na nevšednú výstavu Pár nepár, ktorej vernisáž sa uskutoční v utorok 23. marca o 16,00 hod. v priestoroch košickej FotoGalérie NOVA vo Verejnej knižnici Jána Bocatia na Hlavnej 48. Program otvorenia umocní vystúpenie žiakov a pedagógov ZUŠ v Humennom.
Výstava je súčasťou 5. ročníka projektu Poézia v meste, ktorý sa niesol v duchu poézie, fotografie, hudby, výtvarnej vizualizácie a tvorivej spolupráce Vihorlatskej knižnice a Základnej umeleckej školy v Humennom.

Šesť známych humenských fotografov si vybralo jednotlivú tvorbu šiestich regionálnych básnikov a vytvorilo k ich poézii fotografické ilustrácie. Tak vznikli páry, fotograf – básnik, ktorých diela nie sú verejnosti neznáme. Mnohí z nich majú za sebou vydanie knihy, či ocenenia na literárnych a fotografických súťažiach. Poéziu Daniely Kapráľovej, Maroša Andrejčíka, Štefana Baláža, Martina Dubasa, Jozefa Dzurjaka a Petra Karľa ilustrovali fotografi Martin Demjan, Róbert Remeň, Michal Vadila, Daniela Kapráľová, Jozef Lauruský a Bohuš Tabak. „Výstava Pár nepár si žiada aktívneho diváka, nakoľko fotografické ilustrácie a poézia dávajú veľký priestor pre slobodné vnímanie obsahu spracovanej témy a ponor do autorských výpovedi." uviedla jej kurátorka PaedDr. D. Kapráľová.
Košická expozícia vhodne zapadá do tohtoročného programu Týždňa slovenských knižníc. Verejnosti bude prístupná do 23.apríla.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/