(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
AMFO 2010 krajská súťaž a výstava amatérskej fotografie
@ Kultúra -> Výstavy     Jun 03 2010 - 11:43 GMT
Krajské osvetové stredisko v Košiciach je aj tento rok organizátorom Krajskej súťaže a výstavy amatérskej fotografie AMFO 2010, ktorá sa stala pre fotografov už akýmsi sviatkom. Vernisáž výstavy sa uskutoční dňa 4. júna 2010 o 16.00 v Slovenskom technickom múzeu v Košiciach, na ktorej budú slávnostne vyhlásené výsledky súťaže a odovzdané ocenenia.
Z roka na rok rastie počet tých, ktorí chcú na nej prezentovať svoju tvorbu. Do tohoročnej súťaže sa zapojilo 93 autorov so 405 fotografiami. Odborná porota v zložení Ing. Miroslav Pfliegel, CSc, EFIAP, ESFIAP, ďalej Miro Černý, AFIAP, AZSF, MZSF a Mgr. art Ján Polák, navrhla vystaviť 141 prác od 76 autorov. Najväčší počet fotografov je z Košíc, kde je veľmi dobré zázemie vďaka košickým fotoklubom NOVA a K-91. Nechýbajú však ani autori zo Spišskej Novej Vsi, Rožňavy, Michaloviec a Trebišova.

Zameranie fotografií je rôznorodé, objavujú sa osvedčené námety krajiny, detaily architektúry, techniky a tiež portrét. Okrem toho sa autori zapojili do súťaže v samostatnej kategórii, ktorú vyhlásilo Národné osvetové centrum v Bratislave v intenciách pokynov MK SR a MSVR SR v rámci Európskeho roka boja proti chudobe a sociálnemu vylúčeniu 2010 pre fotografie zobrazujúce túto problematiku. V rámci AMFO 2010 sú účastníci súťaže zaradení do jednotlivých vekových skupín A- autori nad 21 rokov, B – 16 až 21 rokov, C - autori do 16 rokov, v ktorých sú kategórie čiernobiela a farebná fotografia a multimediálna prezentácia.

Najlepšie práce budú reprezentovať náš kraj na celoštátnej súťaži AMFO 2010, ktorá sa uskutoční na jeseň v Banskej Bystrici.
Krajská výstava bude sprístupnená v Slovenskom technickom múzeu do 30. júna.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/