(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Zdoba po katastrofe: Domy plné blata, voda zničila všetko
@ Aktuálne -> Rôzne     Jun 08 2010 - 14:27 GMT
¼udia v Zdobe začínajú čistiť zničené domy plné blata, Čaňa je stále pod vodou, v Nižnej Myšli sa včera zrútil dom po zosuve svahu.
KOŠICE. Pri hrádzi v Zdobe niet jediného domu, ktorý by nebol poškodený sobotňajšími prívalmi vody. V hnilobnom zápachu sa ozýval lomoz lopát, sekier a ťažkých mechanizmov pracujúcich na uliciach zanesených riečnym kalom. Pod horúcim slnkom sa menil na nepríjemný a všadeprítomný prach. Roztrpčení a nahnevaní obyvatelia horúčkovito zápasili s následkami pohromy.

Len v trenírkach a gumákoch vynášali a umývali zariadenie zo svojich príbytkov. Niektorí rezignovali, sekerou rúbali skrine a hádzali ich rovno do kontajnera.

"Voda kompletne všetko zničila," povedal nám Jozef Tomčo. Do domu sa nasťahoval v roku 1985 a to, čo sa stalo cez víkend, označil za neskutočnú katastrofu.

čítaj celý článok


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/