(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Povodňová situácia v okolí Košíc sa upokojuje
@ Aktuálne -> Región     Jun 10 2010 - 13:32 GMT
KOŠICE/NIŽNÁ MYŠ¼A. Povodňová situácia v postihnutých obciach okresu Košice - okolie sa upokojuje. V nočných hodinách sa hladiny vodných tokov ustálili, prípadne zaznamenali pokles. Starostovia sumarizujú škody a riešia náhradné bývanie pre postihnutých občanov.

V Nižnej Myšli v stredu označili geológovia ďalší rodinný dom za neobývateľný pre miestne zosuvy pôdy, informovali dnes z krajskej povodňovej komisie. Pripravujú sa sanačné a zabezpečovacie práce. Zosuvy v obci nie sú pravdepodobne ešte stabilizované. Evakuovaných je 138 osôb, ubytovaní sú u príbuzných a známych. Vodu pre obec zabezpečuje Východoslovenská vodárenská spoločnosť čiastočne cisternami, ale aj montážou výtokových ventilov v nepoškodenej časti obce. Naďalej odčerpávajú vodu z pivníc.

čítaj celý článok


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/