(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Goda Gertrud – Výber z tvorby 16.6. - 2.7.2010
@ Obchod -> Výstavy     Jun 10 2010 - 14:08 GMT
V rámci cezhraničnej spolupráce s Maďarskou republikou pripravilo pre milovníkov výtvarného umenia Krajské osvetové stredisko v Košiciach v Galérii KOS na Strojárenskej 3, výstavu prác z tvorby výtvarníčky z Miskolca Goda Gertrúdy.
„Môj osud ma požehnal láskavou a voči kráse vnímavou rodinou. S vďakou spomínam na svojich rodičov a v mojom rodnom meste Gyöngyös na mojich profesorov, ktorí ma oboznamovali s krajšou polovicou sveta. Zobrazenie charakteru človeka znamená pre mňa výzvu, ale vzrušuje ma zachytenie momentálnych nálad takým spôsobom, aby som tým potešila aj iných„. (výpoveď Goda Gertrúdy)

Goda Gertrúda študovala pedagogiku na Vysokej škole v Egeri, v Budapešti pokračovala na Maďarskej akadémii výtvarných umení. Pod vedením akademického maliara Tóth Imreho sa formoval jej výtvarný prejav a vzťah k výtvarnému umeniu. V Miskolci pôsobí od r. 1973, ako výtvarný pedagóg a neskôr v Múzeu Otto Hermana ako muzeológ – historik umenia. Ako výtvarníčka je previazaná na tvorivé skupiny v mestách Sárospatak, Miskolc a Košice. Patrí k organizátorom výtvarného života v Borsod – Abauj – Zemplénskej župe.

Pozývame vás na otvorenie autorskej výstavy prác výtvarníčky z Miskolca Goda Gertrud – Výber z tvorby do Galérie KOS dňa 16. júna 2010 o 16.30. Výstava je sprístupnená počas pracovných dní od 9.00 – 15.30 do 2. júla 2010. Vstup je voľný.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/