(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
FLORA OLOMOUC, LETO 2010 - MÓDA V KVETOCH
@ Aktuálne -> Rôzne     Jun 29 2010 - 13:35 GMT
V dňoch 19. – 22. augusta sa brány Výstaviska Flora Olomouc otvoria ďalšej z tohtoročných záhradníckych akcií – letnej etape medzinárodnej záhradníckej výstavy a veľtrhu FLORA OLOMOUC. A čo tohtoročná letná Flora v jednotlivých pavilónoch ponúkne?
Pavilón A:

Tvorcovia hlavnej expozície v pavilóne A sa tentokrát nechali inšpirovať témou „MÓDA V KVETOCH“. Veľká spoločná expozícia kvetín vrcholiaceho leta, ktorú pripravuje Český záhradkársky zväz premení priestory najväčšieho výstavného pavilónu na kvetinový módny salón, ktorý spojí krásu letných kvetín s vycibrenosťou modelov spoločenských šiat. Rozmanitosť a mnohotvárnosť letnej flóry pripomenú zákutia plné georgín, ruží, gladiol, ľalií, balkónových i vodných rastlín. Návštevníkov potešia i dobré rady v záhradkárskej poradni a tradičné posedenie pri cimbale s moravským vínkom a prvým burčiakom.

Na galérii pavilónu A sa predstavia účastníci súťaže v aranžovaní kvetín, tentokrát na tému „Prízdoba spoločenských šiat a prízdoba jedného kvetu“. Zaujímavými expozíciami liečivých, aromatických a koreninových bylín, ponukou biokorenia a ďalšími novinkami, ale i odborným poradenstvom, prednáškami, predajom rastlín, osív, literatúry, bylinných čajov a tinktúr sa na letnej Flore predstaví združenie Českého spolku perenárov a pestovatelia a spracovatelia byliniek.

Pavilón E:
Pestrú krásu letných kvetov orámuje sýtou zeleňou expozícia okrasných drevín Zväzu škôlkárov ČR v pavilóne E.

Pavilón G:
Tohtoročnú výstavnú ponuku uzavrie veľká expozícia Únie botanických záhrad ČR v pavilóne G. Tie sa spoločne predstavia prehliadkou orchideí, vodných rastlín, kaktusov, sukulentov, bylín, trvaliek, okrasných tráv a lúčnych spoločenstiev pod názvom „Rastliny okolo nás“.

Pavilón H a voľné plochy:
Na svoje si na letnej Flore prídu tiež záhradkári, záhradníci a kutily, na ktorých čaká bohatá nádielka LETNÝCH ZÁHRADNÍCKYCH TRHOV s predajom kvetín, rastlinného materiálu, záhradníckymi pomôckami a hobby potrebami.

Pre návštevníkov budú zdarma otvorené zbierkové skleníky výstaviska s exotickými zaujímavosťami z celého sveta, botanická záhrada a rozárium v Bezručových sadoch s viac než 500 odrodami ruží a tiež botanická záhrada Univerzity Palackého v Olomouci. Je pripravený i bohatý sprievodný program plný hudby, módnych prehliadok a súťaží pre deti i dospelých.

Otváracia doba: denne od 9.00 do 18.00 hodiny.

Vstupné: Plné je 100 Kč, zľavnené (pre dôchodcov a študentov) - 80 Kč, deti od 6 do 15 rokov - 40 Kč, 210 Kč - rodinné vstupné (2 dospelí + 1 až 4 deti). Zdarma je vstup na výstavu pre deti do 10 rokov v spievode rodičov a návštevníkov s preukazem ZTP a ZTP – P.

Zľavy na hromadné vstupné: Pri objednávke minimálne 20 ks vstupeniek najneskoršie do 31. júla platí 20 percentná zľava na akýkoľvek druh vstupenky. (Objednávky vybavuje pani Alena Nádvorníková, tel.: +420 585 726 232 (212, 111), e-mail: [email protected], Výstaviště Flora Olomouc, a. s., Wolkerova 17, 771 11 Olomouc, ČR.

S plavkami na Floru: Vstupenky na výstavu môžete využiť i v rámci akcie "S plavkami na Floru" - na vstupenku z výstavy získate v olomouckom akvaparku behom konania letnej Flory Olomouc 20% zľavu na vstupnom.

SRDEČNE POZÝVAME - PRÍÏTE SA POTEŠI KRÁSOU KVETÍN NA LETNÚ FLORU OLOMOUC 2010!

Kontakt: Výstaviště Flora Olomouc, a.s., Wolkerova 17, 771 11, tel: 585 726 232, fax: 585 413 370, e-mail: [email protected], www.flora-ol.cz


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/