(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Talentové skúšky na Súkromnej základnej umeleckej škole Vlada Urbana
@ Aktuálne -> Školstvo     Aug 17 2010 - 09:51 GMT
Najstaršia súkromná ZUŠ v Košiciach vyhlasuje po 16. rok nábor žiakov. Škola je zameraná na výchovu a vzdelávanie deti, mládeže a dospelých. Snaženie pedagógov smeruje k vzdelávaniu v umeleckých odboroch hlavne z oblasti tradičnej kultúry a ľudového umenia. Skúšky sa uskutočnia 6. a 7. septembra od 16.00 do 18.00 hod. v Dome ľudového tanca na Starozagorskej 10.

Škola má dnes v evidencii 432 žiakov. Vyučujeme slovenský ľudový tanec, írsky tanec, hru na hudobné nástroje, zborový a sólový spev, kreslenie a paličkovanie. Okrem sídla na Starozagorskej ulici v Košiciach, má SZUŠ v Košiciach ďalšie dve pobočky; pobočku s učebňou zborového spevu na Masarykovej ulici a gitarovú školu na Šoltésovej ulici. Pätnásť rokov existencie školy, hovorí o zmysluplnosti rozhodnutia o jej zriadení. Orientácia na ľudový tanec ju radí medzi jedinečné, ničím nezastupiteľné subjekty. Bola prvá svojho druhu na Slovensku. Dnes je platformou širokého spektra výchovných, vzdelávacích, regionálnych a folkloristických aktivít uskutočňovaných v Dome ľudového tanca.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/