(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Mestská krytá plaváreň v Starom Meste opäť otvorená
@ Aktuálne -> Rekreačné zóny     Sep 29 2010 - 07:30 GMT
V piatok 24. septembra po hygienickej prestávke otvorila mestská krytá plaváreň v Starom Meste opäť svoje brány. Návštevníkov čakajú nové, väčšie skrinky, imobilných bezbariérový vstup do bazénu.

Počas poslednej hygienickej a zároveň rekonštrukčnej odstávky staromestskej krytej plavárne v januári toho roku sa tam zaviedol turniketový systém a zakúpili sa nové skrinky na prezliekanie. Lístočky, zálohy za šatne a kľúčiky na gumičke nahradili čipové hodinky.

Rekonštruovalo sa aj počas tejto septembrovej odstávky. Na žiadosť návštevníkov plavárne zabezpečila mestská časť takmer stovku ďalších nových prezliekacích skriniek. Tieto sú ale dvojnásobne väčšie ako tie prvé. Dôvodom zakúpenia väčších boli stiesnené priestory na šatstvo počas zimných mesiacov, keď veľa miesta zaberajú vetrovky a čižmy. Rozpočet mestskej časti stáli štýlové modro-žlté skrinky 21 tisíc eur.

Novinkou je hlavne výstavba bezbariérových prístupov do priestorov plavárne a do bazénu. Návštevníci s pohybovými problémami už teraz môžu pokojne vojsť do bazéna prostredníctvom mobilnej sedačky, ktorou na požiadane personál plavárne spustí klienta do vody a aj z nej vytiahne. Samoobslužný výťah z bočnej strany schodištia pri vstupe do budovy plavárne sa v týchto dňoch inštaluje. Hotový by mal byť do konca októbra. Bazénový zdvihák vyšiel Staré Mesto na 3 730 eur a výťah 15 710 eur. Obe boli obstarávané elektronickou aukciou, ktorá funguje v mestskej časti od marca tohto roku.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/