(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Výstava kameňosochárskeho oddelenia ŠÚV v Košiciach
@ Kultúra -> Výstavy     Dec 02 2002 - 12:17 GMT
21. 11. – 8. 12.

Východoslovenská galéria, expozícia na Alžbetinej 22

Kameňosochárstvo je najmladším odborom spomedzi šiestich odborov maturitného štúdia na škole úžitkového výtvarníctva v Košiciach.

Vzniklo v roku 1991 ako nový študijný odbor plastických a priestorových sochárskych techník. Popri orientácii na všetky postupy a technológie kameňosochárskej reprodukcie si vytvoril široký priestor pre kreatívnu sochársku tvorbu.

V roku 1993 sa kameňosochárske oddelenie presťahovalo do domu košického sochára Vojtecha Löfflera na Kmeťovej ulici v Košiciach. Za pomoci rodičov a žiakov sa zanedbaný priestor budovy premenil na školu a záhrada na dielňu pod otvoreným nebom.

Teoretické, odborné i praktické predmety sú platformou pre získanie všestranných výtvarných i remeselných vedomostí a zručností. Zahàňajú prípravu v študijnej a voľnej kresbe, modelovanie a princípy zvládnutia výstavbu sochárskeho tvaru a objemu, postupy odlievania a reprodukčné techniky prevedenia finálneho výrobku v kameni.

Výstava je prierezom tvorby žiakov oddelenia za 11 rokov jeho existencie.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/