(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
ArtDance - festival moderného scénického tanca
@ Kultúra -> Tanec a Balet     Nov 08 2010 - 09:59 GMT


Všetci priaznivci moderného scénického tanca sú srdečne vítaní na 5. ročníku medzinárodného festivalu moderného scénického tanca ArtDance. Festival potrvá 3 dni a uskutoční sa v priestoroch divadla Thália v dňoch od 7. do 9. novembra v Košiciach.



Ak niekomu pojem scénický tanec nie je tak úplne známy, pre objasnenie ponúkame jeho definíciu: "Scénický tanec je moderný výrazový tanec, určený pre divadelnú scénu, ktorý nemá žiadne striktné pravidlá ani obmedzenia. Cieľom scénického tanca je vyjadrenie príbehu, myšlienky alebo pocitu. Väčšinou neobsahuje strnulé pózy a dôraz je kladený na plynulý tok pohybov, prirozenosť a originalitu pohybového vyjadrenia. V poslednej dobe má tiež veľké rozšírenie medzi tanečnými súťažami, v ktorých sa pohybuje na veľmi vysokej úrovni."



#CONT#

Zážitok, ktorý toto umenie ponúka sa však nedá opísať slovami, preto neváhajte a príďte to zažiť!

Počas festivalu sa vám predstavia špičkové tanečné školy z MaďarskaPoľska, Srbska, Chorvátska a zo Slovenska.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/