(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Harem Heroes krstia debutový album
@ Kultúra -> Oznamy     Dec 08 2010 - 08:00 GMT


Vydanie debutového albumu je pre každú kapelu veľký krok. Zvyčajne je to zavàšenie dlhého obdobia zahàňajúceho vznik kapely, prvé pokusy o prvé skladby, prvé koncerty a všetky starosti a slasti, ktoré muzikantský život prináša. Je to medzník, ktorý jednoznačne o kapele vypovedá, že to s hraním myslí vážne a za svojou tvorbou si hrdo stojí.



Práve týmto momentom v súčasnosti žije trebišovsko/košická progresívna formácia Harem Heroes, ktorá sa v týchto dňoch chystá pokrstiť svoju prvotinu. Chlapci to zobrali s veľkou vervou, nakoľko krsty chystajú hneď dva. Prvý v košickom klube Zebra Musicpub už tento piatok 10. decembra o 20:00, kde ich prídu koncertne podporiť košíckí The Parentals a prešovskí Teple. Druhý krst si naplánovali na 29. decembra od 20:00 v trebišovskom Športklube, kde ich prídu podporiť miestni Fictive Marry a opäť The Parentals.



#CONT#



Na CD sa nachádza jedenásť skladieb so slovenskými a anglickými textami. Autorsky sa na nich podieľali všetci členovia, texty napísal spevák Ján Spišák: "Texty poukazujú na to, čo sa okolo nás reálne deje. Apelujú na súčasnú generáciu, aby sa prebudila a verila len vlastnému úsudku, bez vlyvu náboženského dogmatizmu, či mocenských zámerov politikov."



O hudobnej stránke albumu sa dá povedať, že sa nejedná o nejakú "rýchlokvasku". Odzrkadľuje obdobie predchádzajúcich dvoch rokov od vzniku kapely Harem Heroes až po súčasnosť. V jednotlivých skladbách je počuť, že muzikanti sa nechali inšpirovať viacerými hudobnými vplyvmi. Spoločným menovateľom je však mainstreamovými rádiami nepokazená, rockovo-metalová dravosť, nesúca sa celým albumom. Jednoznačne najväčšími ťahákmi sú anglicky spievaná a nekompromisná skladba 'Rust to Dust' a slovenská, melodicky nápaditá, 'V ríši skla je tma', ktoré je možné okrem iného počuť aj na webstránke Harem Heroes.

Kapela vznikla v druhej polovici roka 2008, keď sa k trebišovskému inštrumentálnemu triu - Milan Porhinčák (gitara), Tomáš Benetín (basa), Rudolf Süč (bicie) - pridal košičan Ján Spišák, ktorý dodal chýbajúcu vokálnu zložku. Hneď od prvých momentov bolo jasné, že toto spojenie jednoducho funguje. Kapela zakrátko nahráva svoje prvé demo a hlavne veľa koncertuje. Začiatkom roka 2010 Harem Heroes utlmili svoje koncertné aktivity a zavreli sa do nahrávacieho štúdia. Výsledkom snahy je ich debutový album s rovnomenným názvom Harem Heroes, ktorý vydávajú práve v týchto dňoch.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/