(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Poslanci mestského zastupiteľstva schválili čerpanie úveru
@ Aktuálne -> Ekonomika a financie     Jan 11 2011 - 15:52 GMT


Dnes sa uskutočnilo mimoriadne zasadnutie mestského zastupiteľstva k prijatiu krátkodobých návratných zdrojov financovania v rozpočtovom roku 2011, ktoré majú nahradiť výpadok v zdrojoch spôsobený vyčerpaním disponibilných zdrojov na bežných účtoch a vyčerpaním fondových prostriedkov, predovšetkým rezervného fondu bývalým vedením mesta.



„Mesto Košice vzhľadom na nepriaznivý vývoj toku finančných prostriedkov v posledných mesiacoch roka 2010 čelí časovému nesúladu medzi príjmami a výdavkami bežného rozpočtu roka 2011," uviedol primátor Richard Raši.



#CONT#



Primátor Košíc nemal od bývalého vedenia informáciu o tom, že by mesto malo problém s bazálnou prevádzkou. V novembri, keď bývalé vedenie deklarovalo, že mesto je v dobrej kondícii, malo záväzky po lehote splatnosti v hodnote viac ako 4,3 milióna EUR. Na druhej strane boli vyplatené niektoré faktúry pred lehotou splatnosti, čo tiež nie je štandardný postup.



„To, že som o tejto situácii nebol informovaný, nie je prejav slušnosti od bývalého primátora. Keby som mal túto informáciu, tak by na ustanovujúcom zastupiteľstve bolo na programe schválenie úveru a dnes by mesto Košice malo dostatok prevádzkových prostriedkov pre viac ako sto jedální materských a základných škôl, materské, základné umelecké školy, jazykové školy a centrá voľného času."



Mestské zastupiteľstvo dnes schválilo prijatie krátkodobých návratných zdrojov financovania od Dexia banky Slovensko, a.s., ktorá je dlhodobým partnerom mesta, vo výške 2.500.000,- EUR.



„Predpokladáme, že po schválení predstavenstvom Dexia banky môže byť zmluva podpísaná v stredu ráno, po čom budú finančné prostriedky okamžite presunuté na účet mesta."

V prípade, že by peniaze z podielových daní prišli skôr ako peniaze z kontokorentného úveru, úver sa nepoužije.



Martina Viktorínová, hovorkyňa Magistrátu mesta Košice


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/