(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
V Krásnej nad Hornádom začali s odvodňovaním svahu
@ Aktuálne -> Región     Jan 17 2011 - 14:39 GMT


Krízový štáb prijal opatrenia, akceptujúce najnovšie odporúčanie geológov - bezodkladne zrealizovať aspoň provizórne sanačné opatrenia, ktoré je možné zrealizovať aj v stále premočenom teréne.

#CONT#

Ide v prvom rade o håbkové odvodnenie svahu prostredníctvom 10 – 20 metrov dlhých perforovaných rúr, ktoré budú zatlačené do zosúvaného svahu v tvare vejára a prostredníctvom ktorých bude voda odvádzaná mimo svahu. Rokovania s dodávateľom perforovaných špecializovaných rúr s priemerom 150 mm a s 20-percentnou perforáciou prebiehajú dnes, dodávka rúr a začatie prác má prebehnúť do jedného – dvoch dní. Dåžku trvania týchto asanačných prác zatiaľ nie je známa. Už dnes ale začal špecializovaný mechanizmus Kaiser S2, takzvaný „pavúk", zasypávať trhliny na inkriminovanom svahu a pripravovať tak svah na umiestňovanie perforovaných rúr.



zdroj:http://www.kosice.sk/article.asp?id=9094


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/