(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Elektronickým obstarávaním ušetrilo Staré Mesto doteraz vyše 21 tisíc eur
@ Aktuálne -> Verejná správa     Jan 20 2011 - 13:58 GMT


Od zavedenia elektronického obstarávania v Starom Meste ubehol ani nie rok. K 31. decembru 2010  bola návratnosť tejto investície vyčíslená na 181 %.

#CONT#

Trinásť „ostrých“ od zavedenia



Softvér systému elektronických aukcií zaobstarala mestská časť vo februári minulého roka. Celkovo trinásť „ostrých“ elektronických aukcií vykonalo Staré Mesto v období od zavedenia systému do konca minulého roku. Elektronicky sa obstarali napríklad bezpečnostný projekt mestskej časti, plastové okná pre škôlky na Rumanovej a Zádielskej ulici alebo rekonštrukčné práce v priestoroch suterénu budovy úradu..



Od šiestich do päťtisíc eur



V niektorých prípadoch sa počiatočná cena znížila aukciou len o pár eur, napríklad v prípade  bazénového zdviháku pre imobilných pre mestskú krytú plaváreň (6 eur), avšak v niektorých prípadoch bola počiatočná cena „stlačená“ aj o stovky až tisícky eur. Až o 41,3 percenta (1 548,5 eur) bola nižšia víťazná cena strešných zvodov zadnej časti budovy úradu. V absolútnom cenovom vyjadrení však mestská časť najviac ušetrila pri realizácii parkoviska na Tatranskej ulici, a to 5 200 eur. V priemere boli víťazné ceny znížené o vyše 11 percent.



Návratnosť investície za necelý rok 181%



Náklady na softvér elektronických aukcií a súvisiacich prác boli 11 923,8 eur. Z trinástich verejných súťaží mestská časť ušetrila celkovo 21583,62 eur. Z toho vyplýva, že investícia do elektronického obstarávania sa nielenže vrátila, ale za necelý rok priniesla prvý zisk v sume takmer 9 660 eur.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/