(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
PREMIÉRA V ČINOHRE - Čakanie na Turka
@ Kultúra -> Divadlo     Jan 27 2011 - 10:35 GMT


 Prípravy na prvú tohtoročnú premiéru Činohry ŠD  vrcholia. Tá zajtra - 28. januára- uvedie na Malej scéne hru súčasného poľského autora Andrzeja Stasiuka Čakanie na Turka v réžii hosťujúceho poľského režiséra Henryka Rozena.



#CONT#



Čo prinesie Stasiukovo Čakanie na Turka na dosky košického divadla? Slovami režiséra:" Predovšetkým zábavu. Už názov je vtipom autora a akousi parafrázou Beckettovho Čakania na Godota. V hre sa venuje najmä tomu, čo sa deje v našej spoločnosti, vo všetkých krajinách postihnutých reálnym socializmom, po takzvaných revolučných zmenách v roku 1989. Stalo sa, čo sa stalo. Všetky tradičné veci komunizmu sa zrušili a prišli nové. Stasiukova hra je predovšetkým o ľuďoch, ktorí sa nedokázali adaptovať do nového sveta a stále snívajú o tom, čo už bolo. O tom, že všetko patrilo všetkým a život bol ľahký a nie ťažký. Stasiukov text jeskôr  moderným divadelným kabaretom postavenom na vtipoch. Verím, že veľa vtipov, ktoré odznejú, sa udomácnia v mysliach ľudí a budú sa ďalej šíriť."


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/