(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Krištáľové krídlo aj do Košíc
@ Aktuálne -> Zdravie     Jan 28 2011 - 08:47 GMT


 



Počas slávnostného galavečera v Slovenskom národnom divadle si  prevzali  ocenenia Krištáľové krídlo významné osobnosti slovenského hospodárstva, umenia, vedy a športu. Na 14. ročníku tohto podujatia získala ocenenie v kategórii Medicína a veda Mária Frankovičová, prvá profesorka chirurgie v dejinách slovenskej medicíny, odborníčka Východoslovenského ústavu srdcových a cievnych chorôb v Košiciach (VÚSCH).  V uplynulých dňoch pani profesorke  zablahoželal primátor Richard Raši.





Profesorka Frankovičová je viceprezidentkou Slovenskej spoločnosti cievnej chirurgie, pracovala na renomovaných zahraničných pracoviskách, zaviedla do operatívy s tímom spolupracovníkov mikrochirurgickú operačnú techniku a niektoré operácie so slovenskou prioritou.



#CONT#

V súčasnosti pracuje vo Východoslovenskom ústave srdcových a cievnych chorôb, a. s. v Košiciach, a na lekárskej fakulte vyučuje slovenských i zahraničných poslucháčov medicíny a vychováva chirurgov špecialistov.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/