(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Detský svet z najchudobnejších krajín
@ Kultúra -> Výstavy     Feb 03 2011 - 10:05 GMT


Košičania i návštevníci mesta si môžu prezrieť výstavu pod názvom S čím sa hrajú - ide o prezentáciu  originálnych hračiek detí z najchudobnejších krajín  a výstavu fotografií z projektov humanitárnej a rozvojovej pomoci SlovakAid-Slovensko pomáha  v priestoroch Verejnej knižnice Jána Bocatia.



Exponáty potvrdzujú, že aj z miest, ktoré na prvý pohľad vyzerajú opustené Bohom, sa ozýva detský smiech. Život malých obyvateľov rozvojových krajín je síce plný nebezpečenstva, hladu a chorôb, no napriek tomu nie je jednofarebný. Aj tie najchudobnejšie deti si ho dokážu skrášliť hračkou. Stačí im na to kus drôtu, plechovka, či koliesko z krému na topánky. S jednou hračkou, ktorú si sami vyrobia, sa hrajú často aj celý život.



Výstava potrvá do konca mesiaca



#CONT#


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/