(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Na Železnej ceste - výstava prác z medzinárodného plenéra výtvarníkov v Jasove
@ Kultúra -> Výstavy     Feb 12 2011 - 08:51 GMT


V dňoch 19. – 22. augusta 2010 sa v Jasove zišlo 19 neprofesionálnych výtvarníkov a organizátorov na medzinárodnom plenéri venovanom historickej Železnej ceste. Organizátor Krajské osvetové stredisko v Košiciach (Kultúrne centrum KSK) pozval na podujatie v rámci reciprocity 2 maďarské , 3 poľských výtvarníkov, za Košický samosprávny kraj boli zastúpené regióny Rožňava, Spišská Nová Ves, Trebišov a Košice. Prioritnou témou tvorby výtvarníkov bola malebná príroda , historické pamiatky a zaujímavosti Jasova a okolia. Mladší výtvarníci sa venovali voľnej tvorbe.

#CONT#

Na záver plenéra po dohode s výtvarníkmi organizátori prevzali do depozita od každého účastníka jednu prácu, ktorá je prezentovaná na spoločnej poplenérovej výstave v Galérii na Strojárenskej ulici 3. V predpremiére boli práce vystavené v Jasove v rámci obecných osláv dňa 29.8.2010.



Pozývame vás na otvorenie poplenérovej výstavy dňa 16. februára 2011 (streda) o 16.30. Výstava je sprístupnená verejnosti počas pracovných dní v čase od 9.00 do 15.30 do 4. marca 2011.



Vstup voľný.



Tešíme sa na vašu  účasť.



Účastníci medzinárodného plenéra :



Maďarská republika : Goda Gertud, Gulyasné Szóda Klará



Poľská republika : Nina Rostkowska, Henryk Wichniewicz, Andreas Kowelinas(Litva)



Košice : Štefan Pástor, Martin Olejár, Soňa Kotánová, Dávid Gore, Pavol Kvoriak



              (inštruktor, Andy Gore(organizátor)



Košice-okolie : Františka Fehérová(Jasov), Slávka Hiľovská (Poproč), Peter Komjáti



                       (Moldava nad Bodvou)



Novosad (okr. Trebišov) – Vladimír Seman



Spišská Nová  Ves : Jana Ogurčáková, Dana Košková, Emilián Cvengroš



Rožňava : Albert Šmihula


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/