(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy z 2.03. 2011
@ Aktuálne -> Polícia     Mar 03 2011 - 10:11 GMT


Matka chcela nožom bodnúť svoju 9-mesačnú dcéru       



Vyšetrovateľ PZ zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu obvinil 48-ročnú v minulosti dvakrát súdne trestanú Angelu z Drienovca (okr. Košice –okolie), ktorá v utorok popoludní v dome pristúpila k posteli, kde ležala jej 9-mesačná dcéra a kuchynským nožom s čepeľou o dåžke 13 cm sa ju pokúsila pichnúť do hlavy. V tomto konaní jej zabránil 38-ročný Milan z Moldavy nad Bodvou, ktorý jej chytil ruku a nôž jej vytrhol. K zraneniu dieťaťa nedošlo. Žena po čine z domu ušla, ale krátko na to ju zadržali policajti OO PZ Moldava nad Bodvou. Obvinená je umiestnená v cele policajného zaistenia s návrhom na vzatie do väzby. Za tento čin jej hrozí trest odňatia slobody na 5 až 12 rokov.



Bulhar obvinený z falšovania peňazí



Zo zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov bol obvinený 39-ročný štátny príslušník Bulharskej republiky, ktorý v utorok okolo 19.00 hod. v predajni drogérie v OC na Moldavskej ceste v Košiciach pri platbe za tovar použil falzifikát bankovky nominálnej hodnoty 200,- €. Bankovku predložil ako pravú bankovku pokladníčke, ktorá zistila, že ide o falzifikát.  Obvinený bol umiestnený v cele policajného zaistenia a vyšetrovateľ spracuje podnet na jeho vzatie do väzby. Bankovka bola zaistená a bude zaslaná NBS Bratislava.



Policajti ho zadržali pri krádeži v dome              



Policajti OO PZ Košice- ahanovce včera o 20,15 hod. zadržali 34-ročného Jána H. z Košíc, ktorý sa vlámal do rodinného domu na ul. Na Sihoti v Košiciach. Majiteľovi nestihol nič ukradnúť, ale poškodením zariadenia mu spôsobil škodu 20,- €. Obvinený je umiestnený v cele policajného zaistenia.



#CONT#



Spôsobil nehodu s autobusom



Z prečinu ublíženia na zdraví bol obvinený 48-ročný Ján B. z Košíc, ktorý včera o 11.17 hod. na križovatke ulíc Trolejbusová a Dopravná v Košiciach spôsobil dopravnú nehodu. Ako vodič osobného motorového vozidla zn. Fiat Marea nedal prednosť autobusu MHD. Pri  nehode sa zranili dve ženy cestujúce v autobuse, pričom 78-ročná Irena  utrpela zranenia s dobou liečenia do 6 dní a 69-ročná Anna zranenia s dobou liečenia do 30 dní.



 



Vlámal sa do baru i výherného automatu



V noci z utorka na stredu neznámy páchateľ vylomil vchodové dvere do baru v obci Rudník (okr. Košice- okolie), vnikol dnu a odcudzil alkohol a cigarety. Následne vylomil dvierka na výhernom hracom automate, z ktorého odcudzil finančnú hotovosť. Majiteľovi baru spôsobil odcudzením vecí škodu 150,- € a poškodením zariadenia škodu 40,- €, vylomením automatu a odcudzením hotovosti košickej firme škodu 1.040,-€.



 



Vykradol plechovú dielňu i kôlňu pri rodinnom dome



Doposiaľ neznámy páchateľ sa počas utorka, resp. stredy vlámal do plechovej dielne pri rodinnom dome v obci Horovce (okr. Michalovce), odkiaľ odcudzil šesť elektromotorov a uhlovú brúsku. Následne odstránil visiaci zámok na drevenej kôlni, z ktorej odcudzil dve elektrické čerpadlá a medený predlžovací kábel. Pri odchode poškodil oplotenie v zadnej časti dvora. Majiteľke spôsobil škodu 2.040,-€. Polícia začala trestné stíhanie vo veci pre prečiny krádeže a porušovania domovej slobody.



 



Štyria muži z okr. Michalovce sa vlámali do haly



Michalovskí policajti vypátrali a z prečinu krádeže formou spolupáchateľstva obvinili štyroch mužov- 38-ročného Martina a 21-ročného Jozefa z Michaloviec a 29-ročného Milana a 26-ročného Dávida z obce Lesné, ktorí sa v auguste 2010 vlámali do oblúkovej haly firmy v obci Pusté Čemerné. Z nej odcudzili 100m  kábla s namontovanou vidlicou, ktorý odpojili od drážkovacieho stroja nachádzajúceho sa v hale. Majiteľovi spoločnosti z Belej nad Cirochou spôsobili škodu 253,-€.  



 



Žiak základnej školy sa vlámal do rodinného domu



Poverený príslušník OO PZ Trhovište z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody obvinil  15-ročného žiaka základnej školy z obce Malčice (okr. Michalovce),ktorý sa v noci z  28.01. na 29.01.2011 vlámal do rodinného domu v obci Malčice. Z domu odcudzil počítačovú zostavu a plazmový televízor, čím majiteľke spôsobil škodu 1.090,-€.



               



dem


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/