(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy z 10.03.2011
@ Aktuálne -> Polícia     Mar 11 2011 - 14:06 GMT


Vypátranie páchateľa lúpeže



Z obzvlášť závažného zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva bol obvinený 16-ročný Patrik D. z Košíc, ktorý dňa 09.11.2010 okolo 18.10 hod. na Palárikovej ulici v Košiciach spolu s doposiaľ nestotožnenou osobou zozadu postrčili do ramena 84-ročnú Annu z Košíc. Keď dôchodkyňa spadla na zem, z ruky jej násilím vytrhli kabelku, v ktorej mala osobné doklady, kľúče od bytu, mobilný telefón, tlakomer, dioptrické okuliare a finančnú hotovosť 35,- €. Žena utrpela zranenia (otras mozgu a zlomeninu ramennej kosti) s dobou liečenia viac ako 42 dní a krádežou vecí jej vznikla škoda najmenej 195,- €.  Obvinený bol umiestnený do cely policajného zaistenia s návrhom na väzobné stíhanie. 



 



Pri manipulácii s nákladným autom došlo k ublíženiu na zdraví



Včera o 7.15  hod.  v  servisnej  hale  železničnej spoločnosti v obci Čaňa (okr. Košice- okolie) došlo k zraneniu  zamestnanca – 32-ročného Branislava z Košíc. Tento pred skúšobnou jazdou manipuloval s nákladným motorovým  vozidlom  zn. MAN, na ktorom bola vykonaná oprava brzdovej  sústavy, pričom za    doposiaľ  nezistených okolností utrpel zranenia  (zlomeninu  rebier, pomliaždenia hrudnej a brušnej steny,   stehna, kolena  a panvy)  s  predbežnou  dobou  liečenia  31 dní. Polícia prípad dokumentuje ako prečin  ublíženia  na zdraví.



 



V botanickej záhrade zrezal tri stromy



V dobe od 01.03. do 07.03.2011 v objekte botanickej záhrady Košiciach neznámy páchateľ zrezal tri stromy smrekovca opadavého, z ktorých dva ukradol a tretí nechal zrezaný na mieste. Na ich zrezanie  nemal povolenie príslušného orgánu. Spoločenská hodnota stromov bola vyčíslená na 6.000,- €. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci pre prečin porušovania ochrany rastlín a živočíchov, za ktorý hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.



 



#CONT#



Jeden sa vlámal do potravín, ďalší traja do auta



Policajti OO PZ Trhovište v krátkom čase vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 23-ročného Jaroslava z obce Bracovce (okr. Michalovce), ktorý sa včera o 00.50 hod. vlámal do  predajne potravín v uvedenej obci a odcudzil z nej alkohol a cigarety. Michalovskej firme vznikla škoda viac ako 100,-€. Obvinený bol zadržaný a umiestnený do cely policajného zaistenia a bol spracovaný podnet  na jeho vzatie do väzby.



Košickí policajti zase vypátrali a z prečinu krádeže formou spolupáchateľstva obvinili troch mladíkov z Košíc- 18-ročného Matúša, 18-ročného Michala a 20-ročného Rolanda, ktorí sa v dobe od 28.02. do 01.03.2011 na Levočskej ulici v Košiciach po vyháčkovaní dverí vlámali do osobného motorového vozidla zn. Škoda Felícia a ukradli tri páry pánskych korčúľ. Majiteľovi  spôsobili škodu 310,-€.



 



Vykradnuté dva stánky i sklad náradia



V noci zo stredy na štvrtok sa neznámy páchateľ po vylomení visiaceho zámku a vypáčení dverí vlámal do predajného stánku na Myslavskej ulici v Košiciach, odkiaľ ukradol 621 krabičiek cigariet, zatiaľ nezistený počet lístkov na MHD, štyri dobíjacie kupóny a hotovosť 60,-€. Majiteľke vznikla škoda cca 1.800,-€.



V tom istom čase sa neznámy páchateľ po vylomení petlice s visiacim zámkom a vypáčení dverí  vlámal do stánku s občerstvením na Moskovskej triede v Košiciach, odkiaľ ukradol 35 plechoviek piva, 50  čokoládových tyčiniek a hotovosť 119,50 € (celková škoda 405,-€).



 



Doposiaľ nezistený páchateľ sa v dobe od 10.01.do 10.03.2011 vlámal do  skladu náradia v obci Malá Tàňa (okr. Trebišov), odkiaľ odcudzil plynový detonátor na vtáctvo, motorovú kosačku  päť  kardanových hriadeľov, osem pneumatík prenosný motorový postrekovač, sadu gola kľúčov a tlakovú umývačku. Miestnej firme spôsobil škodu  4.115,- €.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/