(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy z 15.03.2011
@ Aktuálne -> Polícia     Mar 16 2011 - 09:25 GMT


Dvaja mladíci z Maďarska obvinení z propagácie hnutí potláčajúcich základné práva a slobody



Košický policajný vyšetrovateľ včera z prečinu podpory a propagácie skupín smerujúcich k potlačeniu základných práv a slobôd obvinil dvoch mladíkov z Maďarskej republiky vo veku 19 a 21 rokov, ktorí v pondelok na Hlavnej ulici v Košiciach po ukončení súkromnej akcie odhalenia busty Jánosa  Esterházyho, na svojom oblečení používali pravicovo extrémistické symboly.  Týmto verejne prejavili sympatie k hnutiu, ktoré násilím, hrozbou násilia alebo hrozbou inej ťažkej ujmy smeruje k potláčaniu základných práv a slobôd osôb. Obvinení sú stíhaní na slobode, pričom im hrozí trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 3 roky.



 



Jeden sa vlámal do chaty, ďalší dvaja do pivnice



Košickí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 22-ročného Lukáša z Košíc, ktorý v dobe od 23.12.2010 do 10.02.2011 po rozstrihnutí pletiva vnikol na pozemok na Trolejbusovej ulici v Košiciach a vylomil dvere do pivničných priestorov chatky. Z nej ukradol rôzny stavebný materiál, čím majiteľovi spôsobil škodu 600,-€. Následne vnikol na vedľajší pozemok, z ktorého ukradol kovovú bránu, 25 ks kovových ståpov a rôzne kovové konštrukcie, čím majiteľke vznikla škoda 1.300,-€.   



Tiež vypátrali a z toho istého prečinu obvinili 17-ročného Ladislava z Košíc a 15-ročného Mareka z Vyšnej Hutky (okr. Košice- okolie), ktorí sa po vzájomnej dohode v lete minulého roku vlámali do pivničných priestorov obytného bloku na  Nešporovej ulici v Košiciach, odkiaľ ukradli dva horské bicykle. Majiteľovi spôsobili  škodu 300,-€.



#CONT#



 



Bez povolenia sa nasťahovali do strážneho domu v Plešivci



Pri kontrole objektu strážneho domu na  Štítnickej ulici v Plešivci pracovníci ŽSR zistili, že v presne nezistenom čase  od roku 1997 sa bez súhlasu oprávnenej osoby a bez platnej nájomnej zmluvy do neho nasťahovali tri osoby- 43-ročný Vasil, 41-ročná Adriana a 21-ročný Vasil z Plešivca. Napriek niekoľkým upozorneniam zo strany ŽSR na neoprávnené užívanie nehnuteľnosti a nutnosť  vysťahovania sa  z dôvodu asanácie objektu, dom do dnešného dňa užívajú na bývanie. Poverený policajt ich obvinil z prečinu neoprávneného zásahu do práva domu, bytu, alebo k nebytovému priestoru(trestná sadzba až na jeden rok).



 



Zo steny vytrhol telefónny automat



Z prečinu poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia bol obvinený 29-ročný Marek z Krompách (okr. Spišská Nová Ves), ktorý dňa 12.03.2011 zo steny  budovy železničnej stanice na Družstevnej ulici v Krompachoch  vytrhol  upevnený telefónny automat a prípojný spojovací kábel. Týmto došlo k ohrozeniu a následnej poruche prevádzky tohto verejného telekomunikačného zariadenia.



 



Vypustil ventil, vytieklo jablčné víno



Doposiaľ nezistený páchateľ v dobe od 13.03. do 15.03.2011 cez uvoľnený plech brány skladu, ktorý sa nachádza v areáli ovocného sadu v katastri obce Veľaty (okr. Michalovce) vnikol do objektu skladu vín. Tu na železnej nádrži o objeme 11.000 litrov odstránil vypúšťací uzáver s plombou, následkom čoho došlo k vytečeniu a znehodnoteniu 5.000 litrov jablčného vína. Firme z  Veľkej Bary vznikla škoda  8.750,-€. V sklade tiež poškodil chladiace zariadenie klimatizačnej jednotky, čím inej firme z tej istej obce spôsobil škodu cca 120,- €.



dem


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/