(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy z 27.03. 2011
@ Aktuálne -> Polícia     Mar 30 2011 - 18:41 GMT


Prepadol pracovníčku herne        



Doposiaľ neznámy páchateľ včera okolo 15.15 hod. lúpežne prepadol 20-ročnú pracovníčku herne na Zombovej ulici v Košiciach. Muž vošiel do herne, oprel sa o barový pult a pýtal si cigarety. Keď mu tieto  pracovníčka položila na barový pult, z mikiny vytiahol nezistenú krátku strelnú zbraň a žiadal vydanie peňaženky. Pracovníčka mu z obavy o svoj život peňaženku položila na barový pult, odkiaľ si ju zobral a z herne odišiel. Majiteľovi herne vznikla škoda 850,-€. K zraneniu osôb nedošlo. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže (trestná sadzba 7 až 12 rokov).



 



Jeden sa vyhrážal rodičom, druhý manželke



Z prečinu nebezpečného vyhrážania (trestná sadba 6 mesiacov až 3 roky) bol obvinený 28-ročný Tomáš  z Košíc, ktorý sa včera okolo obeda v byte na Sputnikovej ulici v Košiciach verbálne vyhrážal fyzickou likvidáciou svojej matke (60) a otcovi (56). Otca aj s nožom v ruke fyzicky napadol, pričom ho nezranil. Svojím konaním u rodičov vzbudil dôvodnú obavu o život a zdravie. Obvinený je stíhaný na slobode.  



Z toho istého prečinu bol obvinený aj 40-ročný Ján z Turne nad Bodvou (okr. Košice- okolie), ktorý v sobotu popoludní v obci Turni nad Bodvou po predošlej hádke fyzicky napadol svoju o dva roky mladšiu manželku. Ženu škrtil rukami a vyhrážal sa jej zabitím. Kričal, že dovtedy nebude mať pokoj,  kým nebude màtva ona a jej  deti. Keď sa žena bránila, zahryzol jej do pravej ruky. Utrpela zranenia, ktoré si nevyžiadalo  lekárske ošetrenie. Obvinený bol umiestnený do cely policajného zaistenia a bude spracovaný návrh na jeho vzatie do väzby.



 



Na košickej stanici sa vlámal do linkového autobusu



V sobotu medzi 21.55 a 22.25 hod. doposiaľ neznámy páchateľ na nástupišti autobusovej stanice v Košiciach po otvorení bezpečnostného ventilu zadných dverí vnikol do linkového autobusu. Tu vypáčil zámok na skrinke a odcudzil peňaženku, v ktorej sa nachádzali osobné a iné doklady, čím majiteľovi z okr. Košice –okolie spôsobil škodu 50,- €. V kabíne vodiča tiež vypáčil zámok kovovej pokladničky a odcudzil z nej hotovosť cca 500,-€ ku škode košickej a.s.. Škoda na zariadení autobusu zatiaľ nebola vyčíslená.



#CONT#



Dvaja mladíci sa vlámali do pohostinstva



Policajti OO PZ Bohdanovce vypátrali a z prečinu krádeže obvinili dvoch mladíkov- 16-ročného Stanislava z okr. Veľký Krtíš a 15-ročného Daniela z obce  Slanec (okr. Košice –okolie), ktorí sa dňa 23.03.2011 okolo 02.30 hod. vlámali do pohostinstva  v obci Slanec. Najprv vypáčili kovovú mrežu a okno pohostinstva, vošli dnu a z registračnej pokladne odcudzili hotovosť 40,- € a z pokladničky stolového futbalu hotovosť 120,- €. Následne vypáčili hudobný automat a odcudzili z neho hotovosť 100,- €. Majiteľovi pohostinstva spôsobili celkovú škodu 190,- € a košickej firme škodu 130,- €. Mladistvého Stanislava policajti odovzdali do reedukačného domova, odkiaľ sa svojvoľne vzdialil dňa 18.03.2011 a bolo po ňom vyhlásené pátranie. Po druhom obvinenom, ktorého sa nepodarilo zadržať, policajti pátrajú.



 



Vykradnutá garáž v Michalovciach



Na Zeleninárskej ulici v Michalovciach neznámy páchateľ v noci piatka na sobotu po vypáčení okna na budove vnikol do priestorov dvojgaráže, odkiaľ odcudzil vysokotlakový čistič, priemyselný vysávač, tepovač a kompresor, čím majiteľovi spôsobil  škodu 1.700,-€. Spred budovy páchateľ odcudzil prívesný dvojkolesový vozík ku škode (700,-€) michalovskej s.r.o.. Poškodením okna na objekte vznikla firme ďalšia škoda vo výške 150,-€.



 



Dve vykradnuté chaty v okr. Gelnica



V čase od 13.01. do 26.03.2011  sa neznámy páchateľ vlámal do chaty na Turzovskej ulici v Gelnici tak, že  odstránil  mrežu na vchodových dverách i visiaci  zámok, poškodil drevené okenice, vylomil  a ohol železné mreže na okne a rozbil sklenenú výplň okna. Z chaty odcudzil lopaty, hrable, motyku, vàtačku, rádio  s CD, elektrocentrálu na  benzínový pohon, posteľnú bielizeň, matrace, kreslo, stoličky, stolík, lavičku,  liatinové pece a železné postele. Po rozbití dverí vnikol aj do hospodárskej  budovy, kde poškodil zariadenie.  Majiteľke z Košíc spôsobil škodu 3.500,-€. Prípad realizuje OO PZ Gelnica ako prečin krádeže (trestná sadzba až tri roky) a prečin  porušovania domovej slobody.



 



Neznámy páchateľ sa v noci zo soboty na nedeľu vlámal do chalupy v obci Helcmanovce a piatim Košičanom odcudzil tri mobilné telefóny, finančnú  hotovosť 32,50 €, ruksak s peňaženkou a sumou 7,-€, osobnými dokladmi a bankomatovou kartou, slnečné  okuliare,  ruksak s odevmi a kozmetikou, ruksak s plynovou pištoľou a nábojmi, statív k fotoaparátu,  spací vak,  ručné svietidlo a ďalší ruksak s odevnými zvrškami. Svojím konaním im spôsobil škodu 1.175,-€. Prípad realizuje OO PZ Gelnica ako prečiny krádeže a porušovanie domovej  slobody.



 



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/