(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy z 04.04. 2011
@ Aktuálne -> Polícia     Apr 05 2011 - 09:53 GMT


Maloletý zmizol vo vode rybníka



Včera o 15.57 hod. oznámila 39-ročná žena z Turne  nad Bodvou (okr. Košice- okolie) nezvestnosť svojho syna- 13-ročného Petra. Tento odišiel z domu včera okolo 12.30 hod. so svojimi dvomi bratmi (15 a 6) k miestnemu rybníku, kde si všimli, že na vode pri brehu sa nachádza polystyrénové kreslo. Peter si na kreslo sadol a šiel sa na ňom povoziť po vode, pričom vo vzdialenosti cca 35 m od brehu sa s kreslom prevrátil a spadol do vody. Z vody sa vynoril a snažil sa priplávať ku brehu. Keď to videli jeho bratia, zľakli sa a rozbehli sa domov po pomoc. Po príchode na miesto spolu matkou, brata už nenašli.  Na základe oznámenia bola vykonaná pátracia akcia, počas ktorej bola prekontrolovaná obec Turňa nad Bodvou, chovný rybník a priľahlé zarastené pozemky rybníka. Akcie sa zúčastnilo 11 policajtov (z toho 4 potápači) a 7 príslušníkov HaZZ Moldava nad Bodvou na člne. Pátracia akcia trvala od 16.00 do 20.30 hod., avšak chlapca sa nepodarilo nájsť. V pátraní sa bude pokračovať aj dnes



Sľubovala prácu v zahraničí



Z prečinu podvodu  (trestná sadzba až na dva roky) bola obvinená 43-ročná  Iveta B. z Košíc, ktorá dňa 07.11.2010 v Rakúsku prisľúbila žene z Dobšinej, že za poplatok 250,-€ jej do vianočných sviatkov vybaví certifikát opatrovateľky, ako aj prácu opatrovateľky v Rakúsku. Na základe ústnej dohody poškodená na jej účet vyplatila sumu 310,-€, ale sľúbenú prácu doteraz nedostala.  



Podvyživené dieťa zomrelo v nemocnici, pilčík  v lese



Včera oznámil lekár Úradu pre dohľad nad lekárskou starostlivosťou zanedbanie povinnosti rodičov-29-ročnej Marcely a 29-ročného Róberta z Mníška nad Hnilcom (okr. Spišská Nová Ves) starať sa o svojho ani nie dvojmesačného syna Sebastiána. V dôsledku toho dieťa trpelo podvýživou a dňa 01.04.2011 privolaná RZP doviezla podchladené, dehydrované dieťa, ktoré bolo v bezvedomí do NsP v Krompachoch, kde v ten istý deň zomrelo. Presnú príčinu smrti dieťaťa určí nariadená pitva. Vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie vo veci za prečin usmrtenia (trestná sadzba 2 až 5 rokov)..#CONT#   



V lesnom poraste Vojenských lesov Kamenica nad Cirochou v katastri obce Jovsa (okr. Michalovce) došlo včera o 08.50 hod. počas pílenia stromu k usmrteniu 39-ročného Jozefa zo Sobraniec, ktorého zasiahol padajúci strom. Obhliadajúci lekár konštatoval smrť následkom drvivého poranenia lebky a nariadil pitvu. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia (trestná sadzba až na tri roky). 



    



Traja vykradli šesť rodinných domov v Pavlovciach nad Uhom



Michalovskí policajti vypátrali a z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody formou spolupáchateľstva (trestná sadzba 6 mesiacov až 3 roky, v prípade mladistvého polovica) obvinili 14-ročného Juraja, 44-ročného Jána a 33-ročného  Milana z Pavloviec nad Uhom. Títo sa v dobe od januára do marca 2011 spoločne vlámali do šiestich rodinných domov v obci Pavlovce nad Uhom a majiteľom krádežou vecí a poškodením zariadenia spôsobili celkovú škodu cca 10.000,-€.



 



Na mieste krádeže ich zadržali policajti



Včera o 21.37 hod. bolo na linku 158 anonymne oznámené vlámanie do rodinného domu v obci Brzotín (okr. Rožňava). Policajti OO PZ Rožňava na mieste zadržali dvoch miestnych mladíkov- 22-ročného Branislava a 19-ročného Arpáda, ktorí preskočili bránu, z vnútra vytiahli zabezpečovaciu tyč a vošli do dvora rodinného domu. Vzali si so sebou aj  dvojkolesový vozík. Následne prešli k zadnej prístavbe,  kde  z   dverí vytrhli  dosky a cez otvor  vošli  dnu. Z nej vzali osem dvojmetrových lešenárskych  rúr, radiátor i dve metrové železné rúry, ktoré vyniesli pred prístavbu a naložili na  vozík. Na mieste boli zadržaní policajtmi.  Odcudzené veci si na mieste prevzal majiteľ, ktorému  poškodením  zariadenia vznikla škoda 10,-€.  Mladíci boli obvinení z prečinu krádeže  formou  spolupáchateľstva.



 



Z biliardového klubu ukradol peňaženku



Spišskonovoveskí policajti vypátrali a z prečinu krádeže formou  spolupáchateľstva  obvinili  16-ročného Mareka zo Spišskej Novej Vsi, ktorý  dňa  03.03.2011 popoludní spolu s 12-ročným Michalom  počas prevádzky  vnikol do biliardového klubu na Šafárikovom námestí  v Spišskej Novej Vsi a zo  zásuvky  za  obslužným  pultom  bez násilia ukradol peňaženku s  hotovosťou  300,-€, osobné doklady a košík s hotovosťou 50,-€. Majiteľovi  spôsobil škodu 380,-€.



 



Vykradnutá škola, rodinný dom i piváreň



Doposiaľ neznámy páchateľ sa počas uplynulého víkendu vlámal do  budovy školy na ul. J. Kráľa vo Veľkých Kapušanoch (okr. Michalovce) a odcudzil  počítačové zostavy, notebook,  multiprojektor, DVD prehrávač a rozbil televízor. Škole vznikla škoda cca 5.500,-€. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin krádeže a prečin poškodzovania cudzej veci.



V  noci z nedele na pondelok neznámy páchateľ zo strechy novostavby rodinného domu  v časti „Pod Tepličkou“ v Spišskej Novej Vsi ukradol 27m odkvapových žľabov a rôznych  častí,  medený  plech,  pričom poškodil cca 30 hákov na uchytenie odkvapových žľabov,  strešnú krytinu, dve svetlá so senzormi pohybu a úchyt zámku na  plechovej búde. Majiteľovi krádežou vecí spôsobil škodu cca 1.300,-€ a poškodením strechy a zariadenia cca 3.000,-€. Vec realizuje OO PZ v Spišskej Novej Vsi ako prečiny  krádeže a poškodzovanie cudzej veci.



Včera medzi 00.30 a 08.30 hod. sa doposiaľ neznámy páchateľ vlámal pivárne na  Komenského ulici v Košiciach, odkiaľ odcudzil kávovar, alkohol, cigarety, hotovosť 200,- € a tiež vypáčil hrací box, z ktorého odcudzil presne nezistenú hotovosť. Z baru odcudzil príručnú tašku s osobnými dokladmi, hotovosťou  296,- € a dvomi mobilnými telefónmi. Majiteľovi vznikla škoda cca 3.500,-€ .



           


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/