(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy z 01.05. a 29.04.2011
@ Aktuálne -> Polícia     May 02 2011 - 10:25 GMT


Pohádali sa na prechode pre chodcov



Košický  policajný vyšetrovateľ z prečinov ublíženia na zdraví a výtržníctva obvinil 29-ročného Dušana z Košíc, ktorý v sobotu okolo 01.15 hod. na prechode pre chodcov na križovatke ul. Tr. SNP a ul. Hronská v Košiciach po predchádzajúcej slovnej hádke fyzicky napadol 22-ročného Richarda z Košíc. Najprv mu podkopol obe nohy a keď poškodený spadol na zem, dvakrát ho kopol do oblasti tváre, čím mu spôsobil viacpočetné zlomeniny tvárových kostí a otras mozgu s dobou liečenia 16 týždňov.    



Muža napadli drevenou palicou



V sobotu okolo 05.30 hod. na parkovisku pred herňou na Aleji Jána Pavla II. v Rožňave doposiaľ neznámi páchatelia fyzicky napadli 26-ročného Radoslava z Rožňavy. Tohto udierali rukami, ako aj drevenou palicou a kopali ho do celého tela. Keď sa pokúsil utiecť, jeden z nich ho kopol do ľavého  kolena. Útočníci mu spôsobili zranenie s predpokladanou dobou liečenia najmenej 6 týždňov. Poverený príslušník prijal trestné oznámenie pre podozrenie z prečinu ublíženia na zdraví v jednočinnom súbehu s prečinom výtržníctva.  



Dvaja muži obvinení z nebezpečného vyhrážania



Z prečinu nebezpečného vyhrážania (trestná sadzba až na jeden rok) a prečinu ublíženia na zdraví (trestná sadzba až na tri roky) bol obvinený 33-ročný Slavomír z okr. Košice okolie, ktorý sa v sobotu v byte na Južnej triede v Košiciach po predchádzajúcej hádke  vyhrážal smrťou svojej 44-ročnej družke. Ženu aj fyzicky napadol a spôsobil jej zranenie s dobou liečenia do 10 dní. #CONT#



Rožňavský  vyšetrovateľ z prečinu nebezpečného vyhrážania obvinil 38-ročného Juraja z Jablonova nad Turňou, ktorý pod vplyvom alkoholu v sobotu okolo 22.00 hod. bez súhlasu vnikol do dvora rodinného domu v obci Hrhov, rukou rozbil sklenenú výplň vchodových dverí a vošiel do kuchyne. Tu sa opakovane vyhrážal zabitím svojej 31-ročnej manželke, čím u nej vzbudil dôvodnú obavu, že svoje vyhrážky uskutoční. Obvinený bol umiestnený do cely policajného zaistenia.  



Z dvora rodinného domu zmizlo auto



Doposiaľ  neznámy páchateľ v noci zo soboty na nedeľu z dvora neoploteného rodinného domu vo Vyšných Remetoch (okr. Sobrance) odcudzil neuzamknuté osobné motorové vozidlo zn. Hyundai Accent, v ktorom sa nachádzali doklady i kľúče od vozidla a autorádio. Majiteľovi vznikla celková škoda 1.000,-€.  



Pri krádeži ho prichytil mestský policajt



 Z prečinu krádeže v štádiu pokusu bol obvinený 15-ročný Marek z Krompách (okr. Spišská Nová Ves), ktorý sa v sobotu okolo 18.00 hod. s úmyslom odcudziť kovový materiál  a  tento  neskôr  odpredať v zberni druhotných surovín, vyškriabal na strechu budovy a cez vetrací otvor v  streche  vnikol  do skladu na ul. Stará Maša v Krompachoch. Zo skladu chcel odcudziť akumulátorovú pec, ktorú však pre jej hmotnosť nevládal odniesť a tak si k vetraciemu oknu prichystal dva kusy drevených trámov. Tieto však už nestihol odniesť, nakoľko ho prichytil príslušník Mestskej polície v Krompachoch. Svojím konaním nespôsobil žiadnu škodu.  



Vykradnutý  rodinný dom v okr. Trebišov



 Doposiaľ nezistený páchateľ sa včera dopoludnia vlámal do rodinného domu v  obci Kuzmice (okr. Trebišov), odkiaľ odcudzil dva mobilné telefóny, notebook, rôzne predmety zo žltého kovu, finančnú hotovosť vo výške 10,-USD a 110,- CAD, ako aj náhradné kľúče od rodinného domu a od troch osobných motorových vozidiel. Majiteľovi  spôsobil škodu cca 7.250,-€. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin krádeže v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody (trestná sadzba až na dva roky).  

 

 

 Policajné správy z 29.04.2011



Usmrtenie



Včera okolo 09,40 hod. v blízkosti v súčasnosti nevyužívanej vlečkovej pripájacej koľaje v obvode Železničnej stanice Barca v Košiciach bol nájdený màtvy 60-ročný Július z Košíc. Ohliadajúci lekár na tele známky cudzieho zavinenia nezistil. Presnú príčinu smrti určí pitva. Poverený príslušník v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.



Z lúpeže obvinený 17-ročný mladík 



Spišskonovoveský  policajný vyšetrovateľ zo zločinu lúpeže obvinil 17-ročného Štefana z Markušoviec, ktorý včera okolo 14,00 hod. v parku na ulici Jána Nepomuckého v Markušovciach (okr. Spišská Nová Ves) lúpežne prepadol 14-ročnú dievčinu z uvedenej obce. Násilím ju odtlačil z chodníka do parku a po tom ako s ňou zápasil, jej z ruky strhol a ukradol retiazku z bieleho kovu. Dievčina utrpela drobné odreniny bez PN a krádežou retiazky jej vznikla doposiaľ nezistená škoda. Obvinený mladík je stíhaný na slobode. V prípade dokázania viny mu  ako mladistvému hrozí trest odňatia slobody až na štyri roky.  



MS v hokeji dňa 29. 4. 2011 v Košiciach- vyhodnotenie bezpečnostnej situácie



  V súvislosti so šampionátom zo strany polície nebol potrebný zásah. Pred, počas ani po zápasoch k narušeniu verejného poriadku nedošlo a policajti nemuseli riešiť žiadnu mimoriadnu situáciu. Vodiči boli disciplinovaní, rešpektovali pokyny polície a určené dopravné značenia.  Dopravná situácia v meste bola štandardná.   

 

 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/