(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Recy Diva - Kasárne/Kulturpark.
@ Kultúra -> Podujatia     May 11 2011 - 19:52 GMT


Recy Diva ´s je skupina návrhárok, ktoré prinášajú  nové uhly pohľadu na módu a prehľad o tom, aká je súčasná alternatívna módna scéna, ktorá ide proti prúdu. Svoju fashion show prinesú už túto sobotu, 14. mája o 20.00 do kultúrneho centra Kasárne/Kulturpark.



Divy: LU:KA, We Are Not Sisters, Sewologylab, Me & Cocoon vyznávajú nové  ponímanie dizajnu, ako vecí vytvorených ručne a to buď  recyklovaním použitých materiálov, vytvorených tradičnými technikami, ale pritom s inovatívnym pohľadom.  Projekt Recy Diva ´s chce poukázať na aktuálne prístupy k móde.#CONT#



"Veci, ktoré  uvidíte na prehliadke boli vytvorené  z recyklovaných materiálov, ale fór je v tom, že to nepoznáte. Nechceme prehnane demonštrovať niečo, čo už dávno je našim princípom. Eko prístup k móde sa začína v hlave. Nemusíme otrocky počúvať diktát veľkých značiek a kopírovať rubriky typu in a out aby sme/ste mali štýl," hovorí publicistka a dizajnérka Slava Hriadelová, ktorá tvorí šperky pod značkou Me & Cocoon.



Na prehliadke Recy-DIVA S uvidíte niekoľko základných ekoprístupov k tvorbe, ktoré stelesňuje mladá generácia dizajnérok.



¼udka Žoldáková, alias LU:KA okrem navrhovania módy robí grafiku. Jej komixové ilustrácie publikoval napríklad aj časopis Cosmpolitan. Inšpiruje ju všeličo - folklór, vidiek či história a mixuje ju s bežnou mestskou každodennosťou.



Divy We are Not Sisters - Tamara Markovičová a Lucia Jarošová tvoria ležérnu streetovú módu a ich špecialitou sú originálne multipoužiteľné veci ako taško-plášť či sukňa,z ktorej vytvoríte šmahom plážové ležadlo. Ich modely sú spontánne a nápadité.  Cieľavedomá a dravá je Lucia Spišáková, ktorá tvorí pod značkou Sewologylab streetovú módu. Jej rukopis je čitateľný na prvý pohľad - charakterizijú ho dokonale prepracované strihy, asymetria a štýlová čistota. No a šperky z dielne Me&Cocoon (Slava Hriadelová)  sú mixom starožitných artefaktov do nového šperku.



„ A keďže aj kultúrne centrum Kasárne/Kulturpark drží krok s módou a ekoštýlom, nie len v tento večer si budú môcť návštevníci zakúpiť originálne eko zápisníčky, ktoré zaručene nenájdete nikde inde a v rôznych veľkostiach a farebných variáciách.....Bude to skvelý večer v ekoštýle, na ktorý ste všetci pozvaní,“ uzatvára Blažena Sedrovičová, Kasárne/Kulturpark. 

 


 


 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/