(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy z 08. 06. 2011
@ Aktuálne -> Polícia     Jun 09 2011 - 11:40 GMT


Napadnutý bezdomovec



Doposiaľ neznámy páchateľ včera okolo obeda pred vchodom do predajne potravín pri obchodnom centre na ul. B. Němcovej v Košiciach fyzicky napadol 63-ročného Mikuláša zokr. Trebišov, ktorý žije ako bezdomovec. Najprv ho sotil a keď spadol na zem, niekoľkokrát ho udrel a kopol, čím mu spôsobil zranenia s dobou liečenia nad 42 dní. Košický policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin ublíženia na zdraví, za čo hrozí trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov.



Piati muži obvinení z falšovania a pozmeňovania verejnej listiny, úradnej pečate, úradnej uzávery, úradného znaku a úradnej značky



Košický krajský policajný vyšetrovateľ zo  zločinu falšovania a pozmeňovania verejnej listiny, úradnej pečate, úradnej uzávery, úradného znaku a úradnej značky  obvinil piatich mužov z okr. Michalovce – 49-ročného Stanislava O., 57-ročného Jozefa P.,  28-ročného ¼udovíta P., 29-ročného Štefana L. a 38-ročného Radomíra F.. V rokoch 2006 a 2007 obvinený Stanislav O. a Radomír F. v šiestich prípadoch vyhotovili falošné doklady a odovzdali ich ďalším obvineným. Títo vystupujúc ako zamestnanci prepravnej firmy ich použili pri preberaní tovaru u  rôznych zahraničných firiem, pričom tento tovar odberateľom nedodali, ale previezli ho do colného skladu v Poľsku. Tovar následne odpredali a takto získané finančné prostriedky použili pre svoju vlastnú potrebu. Piatim zahraničným firmám so sídlom v Lotyšsku, Česku, Maďarsku a Nemecku spôsobili škodu viac ako 430,000,-€. Obvinení sú stíhaní na slobode.



Zlosť si vybil na vozidlách 



Z prečinu poškodzovania cudzej veci bol obvinený 24-ročný Róbert B. z Košíc, ktorý v utorok pred polnocou na parkovisku na Zombovej ulici v Košiciach metrovou oceľovou tyčou údermi poškodil čelné sklo na osobnom motorovom vozidle zn. Citroen C5 a čelné sklo, okno ľavých a pravých predných dverí, ståpik a strechu na pravej strane vozidla zn. Renault Twingo. Majiteľovi vozidiel vznikla škoda 1.000,-€.



Známy je už „vlamač“ do košického pohostinstva



Košickí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 36-ročného Rastislava K. z Košíc, ktorý sa dňa 12.03.2011 o 02.00 hod. po rozbití sklenej výplne vstupných plastových dverí vlámal do bistra  v OC na Buzuluckej ulici v Košiciach. V miestnosti vylomil výherný automat a odcudzil z neho hotovosť 790,-€.  Ïalej z pokladničky odcudzil hotovosť 580,-€, z barového pultu štyri škatuľky cigariet a zo skladu tržbu vo výške 723,-€ (celková škoda 2,386,-€). #CONT#



Pri krádeži v bani ich prichytili „pmj-čkári“  



Z prečinu krádeže formou spolupáchateľstva boli obvinení 29-ročný Štefan z Košíc a 34-ročný Martin z okr. Sabinov, ktorí v utorok v noci vnikli cez zamrežovanú bránu do priestorov  štôlne bane Bankov v Košiciach a odcudzili rôzne káble, pričom ich na mieste prichytili policajti PMJ. Spôsobená škoda zatiaľ nebola vyčíslená.



Dvaja muži obvinení z výtržníctva



Poverený príslušník OO PZ Košice - Staré mesto z prečinu výtržníctva obvinil 22-ročného Michala z Jasova (okr. Košice- okolie) a 32-ročného Petra z Nižného Hrušova (okr. Vranov nad Topľou), ktorí  v utorok pred polnocou v parku na Moyzesovej ulici v Košiciach fyzicky napadli 20-ročného Jaroslava z Košíc. Jeden z obvinených k nemu pristúpil a podkopol ho a keď poškodený spadol, zdvihol ho zo zeme a udrel päsťou do tváre. Po opätovnom páde na zem ho  druhý z obvinených kopal do celého tela. Napadnutý muž utrpel drobné poranenia tváre bez PN.



Vykradnuté dva rodinné domy



V noci z utorka na stredu sa doposiaľ neznámy páchateľ po  vylomení dosiek na otvore pre dvere vlámal do novostavby rodinného domu na ul. Na brehu v Košiciach - Krásnej, odkiaľ odcudzil elektrické medené káble, predlžovacie káble, rôzne časti vodovodnej inštalácie a kúrenia, elektrickú vàtačku a uťahovák. Následne sa po vypáčení pätlíc vlámal do unimobunky, odkiaľ odcudzil dva fúriky, dva plechové zvody a pozinkované čiapky na komín. Majiteľke spôsobil škodu 3.600,-€.



V obci Kolinovce (okr. Spišská Nová Ves) sa v čase od 15.30 hod. dňa 08.06. do 00.20 hod. dňa  09.06.2011 neznámy páchateľ po vytrhnutí sieťky na okne vlámal do rodinného domu, odkiaľ odcudzil finančnú hotovosť 400,-€, DVD prehrávač a štyri  video kazety (škoda 480,-€).



Z návštevy si odniesol obraz i elektrocentrálu



Policajti OO PZ Jasov vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 43-ročného Jaroslava z obce Nováčany (okr. Košice –okolie),ktorý dňa 17.05.2011 popoludní počas návštevy v rodinnom dome 62-ročnej majiteľky v obci Šemša využil jej nepozornosť a z predizby odcudzil obraz a elektrocentrálu. Spôsobil jej škodu 319,- €.



Traja mladíci sa zamerali na garáže v Kráľovskom Chlmci



Trebišovskí  policajti vypátrali a z prečinu krádeže formou spolupáchateľstva obvinili troch mladíkov z Kráľovského Chlmca – 15-ročného Mareka, 15-ročného Štefana a 16-ročného Františka, ktorí sa „špecializovali“ na vykrádanie garáži v Kráľovskom Chlmci.



1.      v noci z 30.05. na 31.05.2011  na ulici ¼. Kossutha na garáži vytvorili otvor v streche, vnikli dnu a odcudzili slaninu a z tam zaparkovaného vozidla zn. Mercedes 126 dve rybárske udice s navijakmi, sadu kľúčov a dva cestovné pasy (škoda 537,-€).



2.      dňa 06.06.2011 na ul. M. Hunyadiho sa vlámali do dvoch garáží. Na prvej rozbili sklenenú výplň okna a z garáže odcudzili kufrík s pracovným náradím (škoda 125,-€), na druhej vysekali otvor v stene a odcudzil kultivačný malotraktor, benzínový krovinorez a  stolový zverák (škoda 1.000,-€).



3.      v noci zo 04.06. na 05.06.2011 vykopali dieru pred garážou na ul.  ¼. Štúra, otvorili vnútorné dvere a z garáže si odniesli zvárací agregát, elektródy, dve flexi brúsky, akumulátorový skrutkovač, sady kľúčov, hydraulický zdvihák, brúsne kotúče a horský bicykel (škoda 1.250,-€).



4.      v dobe od  01.06. do 04.06.2011 sa vlámali do garáže na ul. M. Hunyadiho, z ktorej odcudzili benzínovú motorovú kosačku a motorovú reťazovú pílu (škoda cca 360,- €).



Obvinení boli zadržaní a umiestnení v cele policajného zaistenia.



Zomrel po zásahu elektrickým prúdom



Včera okolo obeda 12.00 hod. v záhrade rodinného domu na Budovateľskej ulici v Trebišove došlo k úmrtiu  60-ročného Jozefa z Trebišova. Ohliadajúci lekár známky zavinenia smrti inou osobou nezistil a ako predbežnú príčinu smrti stanovil zásah elektrickým prúdom, ku ktorému došlo pri manipulácii s elektrickým zariadením a to vysokotlakovým čističom - wapkou. Na màtvole bude vykonaná pitva a elektrické zariadenie bude prehliadnuté expertom KEÚ PZ Košice. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci pre prečin usmrtenia



 



 



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/