(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Predstavenia, ktoré roztancujú Kasárne/Kulturpark
@ Kultúra -> Podujatia     Jun 13 2011 - 11:09 GMT


V júnovom programe kultúrneho centra Kasárne/Kulturpark, ktorý je posledný pred plánovanou rozsiahlou rekonštrukciou, si svoje miesto našli aj úplne tanečné lahôdky. Európska špička súčasného tanca vám 12. a 16. júna, prostredníctvom  pohybu, rozpovie príbehy o Strašiakovi - básnikovi starých čias či o hranici medzi bytím a prázdnotou.



V rámci turné, sa vo viacerých slovenských mestách vrátane Košíc predstavia tanečníci európskej kvality.  „V dvoch predstaveniach, 12. a 16. júna, sa predstaví európska špička súčasného tanca: choreografka a tanečnica Karine Ponties, Jaro Viňarský, Jozef Fruček a mnoho ďalších,“približuje Blažena Sedrovičová, Kasárne/Kulturpark. #CONT#



Začneme 12. júna belgickým predstavením CIE KARINE PONTIE/DAME DE PIC. Sú to tri krátke tanečné sóla v choreografii Karine Ponties, ktoré spája postava strašiaka. „Pre mňa je strašiak dojímavou a rozporuplnou postavou, osamelým vojakom strachu, ktorý nikdy nikoho nevyľakal. Patrí do našej predstavivosti. Táto vertikálna bytosť je dvojníkom človeka, autoportrétom, ktorý nikdy nevysloví svoje meno, značka slepej ulice a vzbúrenec, ktorý nám otvorí svoju náruč, keď nie je pripútaný, ukrižovaný alebo zviazaný.“, hovorí jedna z najznámejších choreografiek v Európe Karine Ponties.  „ Pre nás, ako hostiteľskú scénu je obzvlášť potešujúce, že samotného predstavenia sa zúčastní aj honorárny konzul Belgického kráľovstva na Slovensku Dany R. E. Rottiers,“upresňuje Blažena Sedrovičová.



Súčasnému tancu bude venovaný aj 16. jún, kedy sa predstaví sugestívne fyzické divadlo o hranici medzi bytím a prázdnotouROOTLESSROOT COMPANY z Grécka a ichEYES OF THE COLOR OF RAIN. Hlavní predstaviteliaLinda Kapetaneaovej Jozef Fruček, ktorých alfou a omegou je telo, si kladú za cieľ objavovať vlastný osobitý štýl prostredníctvom pohybu. Sústredia sa na všetko, čo sa dá vyjadriť pohybom, počnúc bojovými umeniami cez akrobaciu až po súčasný tanec.



„Obe predstavenia sú zárukou kvalitného zážitku a určite každého presvedčia o tom, že mnohé veci sa dajú vyjadriť „len“ pohybom, tancom,“uzatvára Blažena Sedrovičová, Kasárne/Kulturpark.



Vstupenky  na predstavenia si je možné zarezervovať na maily: [email protected]


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/