(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policjané správy z 26.07.2011
@ Aktuálne -> Polícia     Jul 27 2011 - 09:30 GMT


Opitý  syn napadol matku



Z prečinu ublíženia na zdraví (trestná sadzba 1 až 3 roky) bol obvinený 47-ročný v minulosti 4x súdne trestaný Jaroslav z obce Bidovce (okr. Košice – okolie), ktorý v pondelok večer v byte pod vplyvom alkoholických nápojov  fyzicky napadol svoju  73-ročnú matku. Spôsobil  jej zlomeninu zápästia  pravej  ruky  s  predbežnou  dobou  liečenia 4 týždne. Obvinený je umiestnený v cele policajného zaistenia.  



Prechovával konope



Košický policajný vyšetrovateľ z nedovolenej výroby omamných látok, jedov a prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi obvinil 20-ročného Mareka z Malej Idy (okr. Košice –okolie), ktorý v pondelok popoludní na Matúškovej ulici v Košiciach prechovával zelenú sušinu zabalenú v mikroténovom obale a v plechovej dóze, ako aj digitálnu mikrováhu a drvič na sušinu. Vykonaným narkotestom bola vo vzorkách sušiny potvrdená prítomnosť rastliny konopy siatej (marihuany), z ktorej je možné vyrobiť asi 45 jednorazových dávok. Obvinený je stíhaný na slobode. 



Vyrúbal stromy



Z prečinu porušovania ochrany rastlín a živočíchov (trestná sadzba až na dva roky) bol obvinený 61-ročný Pavol z Košíc, ktorý dňa 14.04.2011 v lokalite zv. „Regata“ v katastri obce Ruskov (okr. Košice- okolie) v rozpore so zákonom o ochrane prírody a krajiny a bez udeleného súhlasu orgánu ochrany prírody vyrúbal viacero stromov (19). Ekologická ujma bola vyčíslená na sumu 19.215,-€. 

 



Dvaja ukradli notebook, tretí ho ukryl



Z prečinu krádeže boli obvinení 42-ročný Gabriel z obce Sady nad Torysou (okr. Košice –okolie) a 45-ročný Róbert z Košíc, ktorí sa dňa 14.12.2005 na Sečovskej ulici v Košiciach vlámali do motorového vozidla zn. Honda Civic a ukradli notebook. Bratislavskej firme spôsobili škodu 996,-€. V ten istý deň od nich notebook prevzal a ukryl 40-ročný Július z Košíc a to aj napriek tomu, že vedel že je získaný trestným činom. Júliusa poverený príslušník obvinil z podielnictva. #CONT#



Dve vykradnuté  pohostinstvá



 Včera medzi 01.00 a 07.40 hod. sa doposiaľ neznámy páchateľ po odstránení dvoch visiacich zámkov z  ochrannej  mreže  vchodových  dverí a vypáčení dverí vlámal do pohostinstva v obci Perín - Chym (okr. Košice – okolie), odkiaľ odcudzil alkohol, cigarety a cukrovinky. Majiteľke spôsobil odcudzením škodu 730,-€ a poškodením zariadenia škodu 125,-€.    



Neznámy páchateľ sa v noci z pondelka na utorok vlámal aj do pohostinstva v obci Jovsa (okr. Michalovce), z ktorého odcudzil cigarety, cukrovinky, pivo a z pokladne hotovosť 18,50 €. Majiteľke vznikla škoda  287,-€.  



Kradol na futbalovom ihrisku  



Počas uplynulého víkendu doposiaľ neznámy páchateľ vybúral  sklobetónovú výplň okna na diváckej tribúne na futbalovom ihrisku v obci  Jasov (okr. Košice – okolie), vnikol  dnu a z jednotlivých miestností, kde sa vykonáva rekonštrukcia,  vytrhal  nainštalované elektrické vedenie (káble v celkovej dåžke 796 metrov). Následne v malom sklade vypáčil plechovú  skriňu,  z  ktorej  odcudzil   rôzny zdravotnícky a čistiaci materiál, tri kožené futbalové lopty a na štyroch oknách tribúny  porozbíjal sklenené výplne. Obci vznikla škoda viac ako 3.000,-€.  



V Košiciach bola vykradnutá predajňa i auto



V noci z pondelka na utorok sa neznámy páchateľ po prekonaní zámku na dverách vlámal do predajne v priestoroch OD na Štúrovej ulici v Košiciach, kde následne z uzamknutej kovovej skrinky ukradol hotovosť. Firme z Vranova nad Topľou spôsobil  škodu 9.650,-€.  



Na Hellovej ulici v Košiciach sa v tej istej dobe neznámy páchateľ po prekonaní zámku na dverách vlámal do motorového vozidla zn. Peugeot Boxer, odkiaľ ukradol taštičku s dokladmi od vozidla , osobnými dokladmi,  tromi bankomatovými kartami, mobilným telefónom, hracou konzolu a hotovosťou 360,-€. Košičanovi (25) vznikla škoda 660,-€ a nitrianskej firme škoda vo výške 660,-€.



Dvaja muži obvinení  z nebezpečného vyhrážania



Poverený  policajt z prečinu nebezpečného vyhrážania obvinil 44-ročného Mariána z Michaloviec,  ktorý včera o 09.00 hod. na Triede SNP v Košiciach fyzicky napadol 32-ročnú Adrianu z Košíc a vyhrážal sa jej zabitím. Obvinený bol umiestnený v cele policajného zaistenia.  

Z toho istého prečinu bol obvinený aj 28-ročný Ladislav z obce Kuzmice (okr. Trebišov), ktorý včera dopoludnia v mieste svojho trvalého bydliska najprv sotil do svojej 57-ročnej matky a potom sa jej s nožom v ruke vyhrážal zabitím. Týmto u nej vzbudil dôvodnú obavu o život. Obvinený bol zadržaný a umiestnený do cely policajného zaistenia. 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/