(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
5.ročník Festivalu divadiel strednej Európy
@ Kultúra -> Divadlo     Aug 31 2011 - 13:49 GMT


V prvý septembrový týždeň sa bude v Košiciach konať už 5.ročník Festivalu divadiel strednej Európy. Jeho organizátormi sú opäť Občianske združenie KOŠICKÉ DIVADLO spolu so Štátnym divadlom Košice. Festival sa uskutoční v dňoch 1. až 4. septembra 2011.

Pozvanie na festival prijalo spolu s domácim Štátnym divadlom Košice 14 divadelných súborov z Českej republiky (2), Poľska (2), Maďarska (2) a Slovenska (8). Festival nie je žánrovo zameraný, preto je celá dramaturgia zostavená tak, aby si v programe každý divák vedel nájsť to svoje predstavenie. V programe nájdete predstavenia pre deti, pouličné divadlá, hudobné produkcie, tanečné predstavenia, muzikál, veselé i vážne činoherné predstavenia. #CONT#





Tohto roku bude festival trocha iný než na aký ste boli zvyknutí. Väčšina predstavení sa opäť uskutoční vonku na ulici pred Historickou budovou divadla a vo festivalovom stane, ktorý bude tento rok stáť pri Immaculate. Samozrejme nie všetky inscenácie je možné hrať v takýchto atypických priestoroch. Hosťujúce tanečné a muzikálové divadlá si môžete prísť pozrieť do Historickej budovy a Divadlo SkRat na Malú Scénu ŠD Košice. Dúfame že počasie počas festivalu bude výborné, ale pre istotu máme pripravenú aj mokrú verziu festivalu. V prípade nepriaznivého počasia budú vonkajšie predstavenia presunuté do festivalového stanu.





Vďaka sponzorom a podporovateľom budú predstavenia zadarmo. Napriek tomu veľmi radi uvítame finančné príspevky zo strany ďalších partnerov, divákov a fanúšikov divadla, ktoré napomôžu úspešnému priebehu 5. ročníka Festivalu.



Program tu:   http://www.kosicefest.eu/?id=program


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/