(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy ý 1.09.2011
@ Aktuálne -> Polícia     Sep 02 2011 - 12:31 GMT


Zlodej v Košiciach ukradol auto

Neznámy páchateľ od utorka do štvrtka ukradol z parkoviska na križovatke ulíc Tatranská a Branisková v Košiciach tam zaparkované osobné motorové vozidlo zn. Škoda Octavia, striebornej metalízy,  rok výroby 2010, čím majiteľovi zo Spišskej Novej Vsi spôsobil škodu 12.500,- €. Po páchateľovi a vozidle polícia pátra. 

 

Žena a muž sa vyhrážali zabitím, hrozí im väzenie

Policajti OO PZ Kysak vypátrali a z prečinu nebezpečného vyhrážania obvinili 42-ročnú ženu z obce Veľká Lodina. Táto sa dňa 08.08.2011 pred rekreačnou chatou v chatovej lokalite „Kapustníky“ v katastri obce Veľká Lodina (okr. Košice-okolie) slovne vyhrážala 38-ročnej Košičanke zavraždením a fyzickou likvidáciou. Následne zodvihla železnú tyč, ktorou sa zahnala na hlavu napadnutej ženy a zastavila ju v tesnej blízkosti jej hlavy, čím u nej vzbudila dôvodnú obavu, že svoje vyhrážky uskutoční. Za uvedený skutok jej hrozí trest odňatia slobody až na 1 rok.

    

     Policajtmi OO PZ  Nálepkovo  bol z prečinu nebezpečného vyhrážania obvinený 42-ročný muž z Hnilčíka. Tento sa včera dopoludnia po predchádzajúcich častých a opakovaných hádkach v kuchyni  rodinného domu v obci Hnilčík časť Ráztoky (okr. Spišská Nová Ves) s nožom  v ruke  vyhrážal  zabitím  svojej  matke  (82). V čase keď matka vyberala popol s kuchynskej pece  obvinený na ňu vytiahol kuchynský nôž a vyhrážal sa že ju zabije. Potom nôž odložil do šuflíka  a  pokračoval  vo svojich vyhrážkach bratovi, ktorý práve vošiel do kuchyne. Obvinený aj jeho napadol tak, že ho sotil do pece, pritom svoje vyhrážky o zabití matky a brata opakoval. Opätovne vytiahol nôž, pristúpil pred matku a nožom si prechádzal popod svoj krk s opakovaním, že ich pozabíja. Po tomto z domu odišiel preč a po svojom návrate sa opätovne obom vyhrážal zabitím a podpálením domu. Na to sa pokúsil s novinami zapáliť deku na posteli v kuchyni, v čom mu však matka zabránila a z obavy o svoj život, zdravie a že jej syn vyhrážky uskutoční privolala políciu. Menovaný bol policajtmi zaistený a bol spracovaný návrh na jeho vzatie do väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 3 roky. #CONT#

Policajti objasnili niekoľko krádeží

Košickí  policajti vypátrali a z prečinu krádeže (trestná sadzba až na 2 roky) spáchaného formou spolupáchateľstva obvinili 18-ročného Boøivoja a 39-ročného Júliusa z Košíc. Títo po vzájomnej dohode v apríli 2011 ukradli otvorené dvojkrídlové kovové dvere z garáže na Čárskeho ulici v Košiciach. Majiteľovi spôsobili škodu cca 618,- €. 

Z toho istého prečinu policajti OO PZ Košice – Sever obvinili 19-ročného Róberta z Košíc, ktorý v júni 2011 na Severnom nábreží v Košiciach ukradol 5 oceľových mreží z dažďových vpusti z pozemnej komunikácie. Pre mesto Košice spôsobil škodu 704,- €.  



 Policajti OO PZ Veľké Kapušany vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 20-ročného miestneho mladíka, ktorý ako barman v herni na Malokapušianskej ulici vo Veľkých Kapušanoch ešte v apríli 2011 odcudzil z trezoru finančnú hotovosť, čím majiteľovi spôsobil škodu cca 910,- €. 

  Poverený príslušník OO PZ Streda nad Bodrogom obvinil z prečinu krádeže 24-ročného muža z obce Somotor. Tento sa v máji 2011 vo večerných hodinách vlámal do neobývaného rodinného domu na Novoviešťanskej ulici v obci Somotor - Nová Vieska pri Bodrogu (okres Trebišov). Odtiaľ odcudzil satelitný prijímač a následne poškodil dvere na skrini v obývacej izbe a dvere na vedľajšej hospodárskej budove. Majiteľke spôsobil celkovú škodu 160,- €. 

Jeden kradol kukuricu a druhý lovil ryby bez povolenia



Poverený policajt OO PZ Kysak vzniesol obvinenie z prečinu krádeže (trestná sadzba až na 2 roky) 32-ročnému Jánovi z Pavloviec nad Uhom. Tento dňa 09.08.2011 okolo 23.00 hod. z poľa za železničnou stanicou v obci Kostoľany nad Hornádom (okr. Košice-okolie),  ktoré patrí do poľnohospodárskeho pôdneho fondu, nalámal a odcudzil 375 strukov kukurice. Takto pre s.r.o. z obce Družstevná pri Hornáde spôsobil škodu 75,- €.      



 Policajti OO PZ Jasov obvinili z prečinu pytliactva 14-ročného Štefana z Veľkej Idy. Tento včera od 18.00 do 19.25 hod. v potoku Ida, ktorý preteká obcou Veľká Ida (okres Košice-okolie) neoprávnene lovil ryby  a to tým spôsobom, že mal  nahodenú udicu s navijakom, ktorá bola  riadne opatrená rybárskym háčikom so živou návnadou. Nakoľko bol bez úlovku  miestnej organizácii Moldava  nad  Bodvou nespôsobil žiadnu škodu. Za uvedený skutok mladíkovi hrozí trest odňatia slobody až na 1 rok.

    

Ukrajinec prevážal pištoľ cez hranice bez povolenia

Vyšetrovateľ OR PZ Michalovce zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami obvinil 58-ročného muža z Ukrajiny. Obvinený dňa 27.7.2011 v čase o 09.10 hod. pri prejazde z Ukrajiny na územie SR na hraničnom prechode vo Vyšnom Nemeckom počas pasovej a colnej kontroly, v odkladacom priestore osobného motorového vozidla zn. Mercedes Benz, bez povolenia platného na území SR prevážal pištoľ raže 9mm so zásobníkom a 7 ks nábojmi s gumovými projektilmi. Podľa znaleckého posudku kriminalistického experta uvedená zbraň podlieha povoľovaciemu konaniu a evidenčnej povinnosti. V prípade dokázania viny mužovi hrozí trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov. 



 

 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/