(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
V Košiciach len ekojazdy
@ Aktuálne -> Doprava     Sep 16 2011 - 08:59 GMT


Žiadne autá a košické cesty určené len pre ekologické dopravné prostriedky. V tomto duchu sa ponesie séria podujatí v rámci desiateho ročníka Európskeho týždňa mobility a 120. výročia MHD v Košiciach.Korčule, bicykel, skejt či kolobežku môžete prevetrať okrem iného aj na podujatiach organizovaných Mestom Košice a to 18. septembra od 15.30 hod. na Moyzesovej ulici v rámci akcie Inline open a 21. septembra od 16.00 hod. v rámci Ekojazdy štartujúcej na parkovisku pred Magistrátom mesta Košice.



Inline open otvorí primátor Košíc Richard Raši a spevák Igor Timko, Ekojazdu - ako podpornú akciu ku Dňu bez áut – primátor Košíc ukončí. V súvislosti s Inline open bude dňa 18. septembra uzatvorená Moyzesova ulica v úseku od križovatky Moyzesova-Štúrova po križovatku Moyzesova-Bačíkova v čase od 15.00 -17.00 hod. Uzávierka bude riadne vyznačená dopravným značením. #CONT#



Počas Ekojazdy bude obmedzená premávka od 17.-18.00 hod. na trase Ružínska, Tr. SNP, Alejová až po križovatku s Gemerskou (len pravý jazdný pruh). Cestou späť cez Tr. SNP po križovatku Toryská po OC Galériu (tiež len pravý jazdný pruh). Pelotón budú sprevádzať dva policajné vozy – na čele a na jeho konci.



Zmyslom podujatí je poukázať na alternatívy voči individuálnej motorizovanej doprave - autám, ktorých v našich mestách neustále pribúda. Počas Európskeho týždňa mobility vás čaká bohatý program organizovaný aj Dopravným podnikom mesta Košice (DPMK), ktorý zahàňa napríklad aj výstavu električiek a áut, spanilú jazdu vozidiel DPMK, deň otvorených dverí v DPMK, tretí ročník súťaže „Kto skôr" či cestovanie MHD zadarmo v rámci Celoeurópskeho dňa bez áut.



Európsky týždeň mobility je každoročne vyhlásený Európskou komisiou. Ide o osvetovú kampaň zameranú na občanov, na používanie verejnej dopravy, cyklistiky, pešej dopravy a podporu európskych miest a obcí pri presadzovaní udržateľnej mobility.



Zdroj:http://www.kosice.sk/article.asp?id=10083


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/