(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 06.10. 2011
@ Aktuálne -> Polícia     Oct 07 2011 - 10:16 GMT


V dome prechovával a predával marihuanu



Včera vyšetrovateľ zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi obvinil 26-ročného Jozefa z Košíc, ktorý od februára do 5. októbra tohto roku v rodinnom dome na Paulínyho ulici v Košiciach kupoval, prechovával a následne predával omamnú látku – marihuanu rôznym konzumentom. V tejto súvislosti polícia v stredu (5. 10. 2011) vykonala domovú prehliadku rodinného domu, pri ktorej zaistila zelenú sušinu – rastlina rodu Cannabis o hmotnosti 17,5 gramov, z ktorej podľa predbežného vyjadrenia experta Kriminalistického a expertízneho ústavu PZ v Košiciach možno pripraviť od 110 do 175 obvykle jednorazových dávok drogy. Taktiež zaistili fajky a finančnú hotovosť z predaja drog. Obvinenému Košičanovi za tento skuktok hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov, stíhaný je na slobode.  



Z bytu ukradol sošky



Poverený príslušník Obvodného oddelenia oddelenia PZ Košice ahanovce obvinil z prečinu krádeže 25-ročného Kristiána H. Z Košíc, ktorý od 16.09. do 24.09.2011 bez zjavného násilia odcudzil z bytu na Pekinskej ulici v Košiciach 21  porcelánových sošiek, ktoré následne založil v rôznych záložniach. Majiteľke spôsobil škodu 1.500,-€.  Obvinenému hrozí za tento skutok trest odňatia slobody až na dva roky.

       

Kameňom rozbil sklo na aute



Policajti Obvodného oddelenia PZ Košice Nad jazeroom vypátrali a z prečinu poškodzovania cudzej veci (trestná sadzba  až na jeden rok) obvinili 37-ročného Martina z Košíc, ktorý v auguste tohto roku poškodil osobné motorové vozidlo zn. Citroen C3, zaparkované na  Bukoveckej ulici v Košiciach a to tak, že hodil kameň do zadného skla a rohbil ho. Majiteľovi vznikla škoda 321,58-€.

 

V obchode napadol ženu, pri železničnom priecestí 55-ročného muža 



Košickí  poolicajti z prečinu výtržníctva (trestná sadzba až  na dva roky)  obvinili 27-ročného Emila z Košíc, ktorý v stredu okolo 20.00 v predajni na Staničnom námestí v Košiciach fyzicky napadol 26-ročnú ženu z okresu Košice-okolie. Žene spôsobil zranenia s doposiaľ nezistenou dobou liečenia. #CONT#



Policajti Obvodného oddelenia PZ Košice Juh z prečinu výtržníctva a ublíženia na zdraví obvinili 43-ročného Ladislava z Košíc, ktorý v septembri tohto roku pri železničnom priecestí na Jarmočnej ulici v Košiciach fyzicky napadol 55-ročného Košičana a spôsobil mu zranenia s dobou liečenia do 42 dní. Obvinenému hrozí v prípade dokázania viny až dvojročné väzenie.  

Zo stánku chcel ukradnúť časopisy 



Michalovskí  policajti z prečinu krádeže v štádiu pokusu obvinili 22-ročného Daniela, občana Českej republiky, ktorý sa v stredu okolo 22,20 hod. pokúsil vlámať do novinového stánku na Špitálskej ulici v Michalovciach, kde ho hliadka Mestskej polície Michalovce zadržala. Za pomoci kovového dláta vypáčil sklenenú výplň na stánku, odkiaľ chcel odcudziť časopisy. Poškodením zariadenia stánku košickej spoločnosti spôsobil škodu 25,- €. Obvinený muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia. 

 

  Z dvora ukradol psa a z garáže medený kábel 



Policajti Obvodného oddelenia PZ Krompachy vypátrali a z krádeže vlámaním v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody obvinili 16-ročného chlapca z obce Kaľava, ktorý v septembri tohto roku nadvihol  pletivo  oplotenia záhrady rodinného domu v obci Slatvina (okr. Spišská Nová Ves), podliezol ho a v zadnej  časti  pozemku  vyvesil  z  pántov  uzamknutú bránku dvora. Následne z dvora odcudzil  psa  (slovenského čuvača) s reťazou. Potom sa vlámal do garáže, odkiaľ odcudzil  70 metrov  medeného kábla a tieto naukladal do vreca. Majiteľovi spôsobil celkovú škodu viac ako 250,-€. Obvinenému tínedžerovi hrozí v tomto prípade trest odňatia slobody až na jeden rok, stíhaný je na slobode.  

 

 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/