(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
MOSCOW CITY BALLET v Košiciach
@ Kultúra -> Tanec a Balet     Nov 03 2011 - 09:51 GMT


Labutie jazero od P.I.Čajkovskeho - balet v troch dejstvách a štyroch obrazoch - určite ponúkne  skvelý kultúrny zážitok v podaní svetoznámeho moskovského baletného súboru. V Košiciach ho uvidíme v nedeľu /06.11./ o 19. hodine v Steel Aréne. #CONT#



MOSCOW CITY BALLET založil v roku 1988 významný ruský choreograf Victor Smirnov-Golovanov. Práve kvôli ich veľkému úspechu v zahraničí je Moscow City Ballet jednou z najúspešnejších baletných skupín v Rusku. Obrovské úspechy dosiahli napríklad aj  v Anglicku, kde od roku 1991 vystúpili už viac ako 800 krát ! Z toho len v Londýne zažili viac ako 300 vypredaných vystúpení .

Pretože práve balet tvorí dôležitú súčasť Ruského Národného dedičstva a pýchy, Victor Smirnov-Golovanov ho chce predstaviť čo najširšej verejnosti, ako aj novej, mladej generácii milovníkov Baletu. 



Smirnov-Golovanova produkcia je charakteristická veľmi špecifickým štýlom, nápadmi a celistvosťou choreografií. Táto spoločnosť je preslávená ich skvelými “Corps de Ballet”, tanečníkmi ktorí sú telom baletu.  Umelecký riaditeľ Victor Smirnov Golovanov a jeho žena, baletná majsterka a hlavná učiteľka, ¼udmila Nerubashenko  sú garanciou veľkého úspechu.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/