(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 1. 12. a 30.11. 2011
@ Aktuálne -> Polícia     Dec 01 2011 - 15:18 GMT


Za ublíženie na zdraví mu hrozí až desaťročné väzenie  



  K včerajšej správe: „Včera (30.11.2011) okolo 16,00 hod. doposiaľ nezistený páchateľ v byte nachádzajúcom sa v dome na Budulovskej ulici v Moldave nad Bodvou (okr. Košice-okolie), fyzicky napadol Ingrid H. (40). Nožom ju bodol 3 x do oblasti hrudníka a porezal ju na pravej ruke, čím jej spôsobil stredne ťažké bodné poranenie prednej a zadnej steny hrudníka, reznú ranu pravého predlaktia a reznú ranu ukazováka pravej ruky. O hodinu už policajti zadržali 51-ročného muža podozrivého zo spáchania tohto skutku. Muž bol obmedzený na osobnej slobode a umiestnený v cele policajného zaistenia. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci pre zločin ublíženia na zdraví v štádiu pokusu“.

Vyšetrovateľ PZ včera zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu obvinil podozrivého 51-ročného Františka z Moldavy nad Bodvou (doposiaľ 18-krát súdne trestaného). Vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet návrhu na jeho väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny obvinenému mužovi hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov. Poškodená žena je hospitalizovaná v košickej nemocnici.



30.11. 2011



 Prenasleduje svoju bývalú družku



Poverený príslušník PZ z prečinu nebezpečného prenasledovania obvinil 21-ročného Pavla z Košíc. Tento od začiatku novembra 2011 po rozchode s družkou Veronikou (17), ju v nepravidelných intervaloch prenasleduje a neustále chodí za ňou. Taktiež sa jej vyhráža fyzickou ujmou na zdraví a vyvoláva jej na mobilný telefón, čím vzbudil dôvodnú obavu o jej život a zdravie. V prípade dokázania viny mužovi hrozí trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 3 roky.  #CONT#



Ublíženie na zdraví 



Včera okolo 16,00 hod. doposiaľ nezistený páchateľ v byte nachádzajúcom sa v dome na Budulovskej ulici v Moldave nad Bodvou (okr. Košice-okolie), fyzicky napadol Ingrid H. (40). Nožom ju bodol 3 x do oblasti hrudníka a porezal ju na pravej ruke, čím jej spôsobil stredne ťažké bodné poranenie prednej a zadnej steny hrudníka, reznú ranu pravého predlaktia a reznú ranu ukazováka pravej ruky. O hodinu už policajti zadržali 51-ročného muža podozrivého zo spáchania tohto skutku. Muž bol obmedzený na osobnej slobode a umiestnený v cele policajného zaistenia. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci pre zločin ublíženia na zdraví v štádiu pokusu. .



42-ročný  muž doma rozbíjal nábytok a vyhrážal sa svojej matke zabitím



Poverený policajt Obvodného oddelenia PZ Čaňa z prečinov poškodzovania cudzej veci a   nebezpečného vyhrážania obvinil 42-ročného Petra H. z obce Čaňa. Obvinený v utorok vo večerných hodinách na Ulici Tichej v obci Čaňa (okr. Košice-okolie) v interiéry  rodinného domu, v stave opitosti začal byť agresívny a poškodzovať zariadenie domu. V obave o svoj život a zdravie z tohto domu odišla jeho 66-ročná matka, nakoľko už v minulosti ju obvinený napadol.



Následne toho istého dňa v čase okolo 23,00 hod. sa matka vrátila domov. Keď vošla do domu zistila, že jej syn rozbil sklenenú výplň dverí na schodisku, rozbil okno na obývačke, taktiež rozbil faxový telefón,  ďalej  rozhádzal  zariadenie celej kuchyne a keď rozbil vázu na schodisku zbadal svoju matku a začal jej vulgárne nadávať. Hneď na to matka v obave  o svoj život a zdravie z domu opätovne odišla a zavolala políciu. Po príchode policajnej hliadky sa vrátila naspäť do domu, kde sa jej  syn Peter opäť vyhrážať, že keď sa vráti,  tak ju zabije. Poškodením zariadenie rodinného domu jej  spôsobil škodu 300,- €.



Obvinený bol umiestnený v cele policajného zaistenia a dnes sa bude rozhodovať o jeho vzatí do väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí až ročné väzenie.



Policajti vypátrali lúpežníka 



Spišskonovoveský  vyšetrovateľ PZ zo zločinu lúpeže obvinil 27-ročného Jozefa zo Spišskej Novej Vsi. Tento dňa 20.11.2011 o 10,30 hod.  v Spišskej Novej Vsi na križovatke ulíc Leteckej a Tehelnej  lúpežne prepadol 19-ročného miestneho muža. Jozef po fyzickom útoku odcudzil napadnutému mužovi z vrecka montérkových nohavíc finančnú hotovosť 70,- €, čím mu spôsobil škodu v uvedenej výške. K zraneniu poškodeného nedošlo. Obvinený je stíhaný na slobode. Prípad bol uvedený v tlačovej správe dňa 20.11.2011. V prípade dokázania viny obvinenému hrozí trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov. 



Pri požiari rodinného domu uhorel muž 



Včera približne o 04,00 hod. došlo k požiaru rodinného domu na Hlavnej ulici v obci Čierna (okr.  Trebišov). Pri požiari došlo k rôznym poraneniam s dobou liečenia do 7 dní 57-ročnej majiteľky Márii. Po uhasení požiaru príslušníkmi HaZZ bol v izbe na poschodí nájdený màtvy jej 37-ročný syn Alexander. Ohliadajúci lekár ako príčinu smrti uviedol poškodenie ohňom – zuhoľnatenie. Na tele nebohého bude vykonaná pitva. Príčina požiaru bude určená po expertíznom skúmaní. Vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia. Majiteľke domu vznikla škoda vo výške 10.000,- €.



Mladík si zaobstaral pervitín pre vlastnú potrebu 



Vyšetrovateľ  PZ z prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a  prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi obvinil 24-ročného Antona zo Spišskej Novej Vsi. Tento v septembri 2011 si v na Hviezdoslavovej ulici v Spišskej Novej Vsi zaobstaral pre vlastnú potrebu zakázanú psychotropnú látku, pervitín s obsahom  48  g 77% metemfetamínu, čo zodpovedá 9 až 37  jednorazovým  dávkam  a túto látku neoprávnene u seba prechovával. Obvinený je stíhaný na slobode.

V prípade dokázania viny mu hrozí až trojročné väzenie. 



Mladá  chodkyňa spoza autobusu vbehla pod kolesá auta  



Včera o 21,40 hod. došlo v katastri obce Kechnec (okr. Košice-okolie) mimo obce na účelovej komunikácii od obce Kechnec do obce Perín pri priemyselnom parku k dopravnej nehode medzi vozidlom a chodcom. 26-ročný vodič osobného motorového vozidla zn. VW Passat premával po účelovej komunikácii v priemyselnom parku Kechnec v smere do obce Perín a pred firmou mu spoza rozbiehajúceho sa autobusu náhle vbehla do jazdnej dráhy 22-ročná chodkyňa v dôsledku čoho došlo k zrážke vozidla s chodkyňou. Chodkyňa utrpela ťažké zranenia a to polytraumu, ruptúru pečene, ruptúru močového mechúra, zlomeninu panvy, zlomeninu krížovej kosti, zlomenini lonových ramienok obojstranne, obojstranné pomliaždenie pľúc, tržnú ranu na pravom lakti, zlomeninu pravého predlaktia, otvorenú zlomeninu pravého predkolenia, početné odreniny a subdurálne krvácanie do mozgu. Alkohol u vodiča  zistený nebol. U chodkyne bola odobratá krv na zistenie alkoholu pri operácii. Na vozidle  vznikla škoda 2.000,- €. Dopravnú nehodu zavinila chodkyňa porušením osobitných ustanovení o chodcoch.   



V súvislosti so zvyšujúcim sa počtom dopravných nehôd s účasťou chodcov vyzývame chodcov 

 



Pri prechádzaní cez cestu je chodec povinný prednostne použiť priechod pre chodcov, nadchod alebo podchod. Na priechode pre chodcov sa chodí vpravo. Chodec nesmie vstupovať na vozovku, ak prichádza vozidlo s právom prednostnej jazdy; ak sa chodec nachádza na vozovke, musí takémuto vozidlu bez meškania uvoľniť priestor na prejazd. Chodec nesmie vstupovať na vozovku, a to ani pri použití priechodu pre chodcov, ak vzhľadom na rýchlosť a vzdialenosť prichádzajúcich vozidiel nemôže cez vozovku bezpečne prejsť. Mimo priechodu pre chodcov sa smie cez vozovku prechádzať len kolmo na jej os. Chodci smú prechádzať cez vozovku mimo priechodu pre chodcov, len ak s ohľadom na vzdialenosť a rýchlosť jazdy prichádzajúcich vozidiel nedonútia ich vodičov na zmenu smeru alebo rýchlosti jazdy.

 



Pred vstupom na vozovku sa chodec musí presvedčiť, či tak môže urobiť bez nebezpečenstva, a len čo vstúpi na vozovku, nesmie sa tam bezdôvodne zdržiavať ani zastavovať. To platí na priechode pre chodcov i mimo neho. Chodec nesmie prekonávať zábradlie ani iné zábrany. Za porušenie povinnosti, ktoré vyplývajú zo zákona o cestnej premávke môžu byť aj chodci sankcionovaní, a to v blokovom konaní do výšky 60 €, alebo v správnom konaní o priestupku až do výšky 100 €. V prípade, ak chodec neuposlúchne výzvu, pokyn alebo príkaz  policajta v súvislostí s výkonom jeho oprávnení pri dohľade nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky môže mu byť v správnom konaní o priestupku uložená pokuta od 60 do 300 €. Taktiež, ak spôsobí dopravnú nehodu môže mu byť uložená pokuta vo výške od 150 do 800 €.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/