(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
„REALITA, CHRISTIAN?“
@ Aktuálne -> Rôzne     Dec 06 2011 - 10:20 GMT


Živý rozhovor so svetoznámym nemeckým  etnofarmakológom, antropológom Christianom Rätschom a umelcom Borisom Ondreičkom sa uskutoční 9. decembra o 19:00 hodine v Skleníku Univerzity veterinárneho lekárstva a farmácie,na Komenského ulici 73, Košice, a následná video projekcia toho rozhovoru budú uvádzať od 10. decembra do 10. januára 2012 v Kulturfabrik Tabačka, Gorkého 2.



#CONT#

Christian Raetsch, Ph. D. (nar. 1957) je svetoznámy antropológ a etnofarmakológ, ktorý sa špecializuje na šamanské a medicínske používanie rastlín. Študoval mesoamerické jazyky, kultúru a antropológiu na Hamburgskej univerzite a strávil spolu tri roky práce v teréne medzi Lakadonskymi Indiánmi v Chiapas, Mexiko ako jediný Európan plynule hovoriaci ich jazykom. Obdržal štipendium od Nemeckej akademickej podpory pre zahraničný výskum (DAAD), aby mohol zrealizovať jeho doktorantskú dizertáciu o liečivých kúzlach a zaklínadlách Lakadonských Mayov na Hamburgskej univerzite. Mimo Mexika výskumne pracoval v Thajsku, Bali, Sejšelách, ako aj 18 rokov so šamanizmom v Nepále, Korey, peru a Kolumbijskej Amazónii. Zároveň bol vedeckým poradcov v antropológii pre expedície organizované nemeckými časopismi GEO a Spektrum der Wissenschaften (Spektrum vedy). Predtým ako sa začal naplno venovať autorskej práci a medzinárodne uznávanej prednáškovej činnosti Rätsch pracoval ako profesor na Brémskej univerzite ako aj ako konzultant pre mnoho nemeckých múzeí. Mnoho z jeho širokej zbierky mušlí, fosílií, artefaktov a etnofarmakologických predmetovje súčasťou expozícií v týchto oblastiach v Nemecku i Japonsku. Je autorom množstva článkov a viac ako 40 kníh vrátane Brána do vnútorného priestoru, Marihuánová medicína, Slovník posvätných rastlín, ako aj renomovanej Encyklopédie psychoaktívnych rastlín. Je aj spoluautorom Bosorácka medicína, Šamanizmus a Tantra v Himalájach a vydavateľ Ročníka etnomedicíny a štúdia vedomia. Je bývalým členom rady poradcov Európskej školy štúdia vedomia (ECSC) a bývalý prezident Asociácie etnomedicíny. Žije v Hamburgu.

.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/