(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Tabačka dnes a v utorok
@ Kultúra -> Koncerty     Feb 10 2012 - 09:32 GMT


Tabačka Kulturpark dnes o 20.30. hod ponúka koncert dvoch formácií. Premiérovo v Košiciach zahrá top export z Maďarska, post-rockoví Rosa Parks. Štvorica, pomenovaná po americkej černošskej aktivistke, vyrástla z indie gitaroviek, aby sa začala venovať dlhým a melodickým plochám a asociovala ten najklasickejší post-rock á la Explosions in the Sky alebo This WIll Destroy You.



Druhou bude The Ills. V Bratislave usídlení The Ills vznikli bez akéhokoľvek plánovania, zo dňa na deň, na jeseň roku 2008. V rámci svojich hudobníckych možností hrali od začiatku svojimi obľúbenými interpretmi ovplyvnený, modifikovaný inštrumentálny post-rock so shoegazovým zvukom, ktorý sa časom na dva zmieňované žánre aj začal podobať.Po dvoch digitálnych EP, ktoré vzbudili slušný ohlas na post-rockových blogoch a portáloch a koncertoch na Slovensku i okolitých krajinách, im na jeseň 2010 vyšiel aj debutový album To Wish Impossible Things pod značkou Exitab. Počas svojej viac ako trojročnej existencie si zahrali v piatich krajinách napríklad s God Is An Astronaut, pg.lost, Kokomo, Trespassers William, A Sunny Day In Glasgow, absolvovali turné po Slovensku s kapelami Čisté tvary a Kolowrat a v Čechách si napríklad zahrali aj na festivale Creepy Teepee. V súčasnosti dokončujú materiál na nový album, ktorý vyjde v prvej polovici tohto roka.



V utorok sa tu tak isto predstaví dvojica kapiel FATHER MURPHY (IT)  a LES RHINOCÉROS (US) #CONT#



Father Murphy (It, Venice - Boring Machines / Aagoo) sa prezetujú Temnou zmesou hudobného gnosticizmu a kabaly, zvonením zvončekov, Gregoriánskycmi zboromi hranými na hračkárskych klávesoch. Ïalšími dôležitými vplyvmi pre kapelu sú hororové filmy zo 70 tych rokov ako napr. Lacula a majstri soundtrackov ako Goblin a Ennio Morricone.



Les Rhinocéros (Us, Washington D.C. -Tzadik Records) je mladá kapela z Washingtonu, DC prináša divokú zvukovú planétu tvorenú z rocku, world music, noisu, ambientu a jazzu. Trio teenagerov sa sformovalo v roku 2008 v čase keď boli ešte všetci jej členovia na strednej škole. Od vtedy kapela vyrástla do zoskupenia, ktorého hudba je emocionálna, minimalistická a intenzívna.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/