(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 24. a 23. 02. 2012
@ Aktuálne -> Polícia     Feb 24 2012 - 13:08 GMT


V košickom Auparku nahlásil bombu



Včera (24.02) o 15.51 hod. na linku 158 doposiaľ neznámy páchateľ oznámil nepravdivú poplašnú správu, kde oznámil „V Auparku sú tri bomby“. Následne boli na miesto vyslané policajné hliadky a psovodi so služobnými psami na vyhľadávanie výbušnín. Ihneď bol objekt obchodného centra na Námestí osloboditeľov v Košiciach evakuovaný. Pri pyrotechnickej prehliadke priestorov obchodného centra nebola nájdená žiadna výbušnina. Prevádzka bola opäť obnovená o 19,15 hod. V tejto súvislosti už začal policajný vyšetrovateľ trestné stíhanie pre prečin šírenia poplašnej správy (trestná sadzba na 1 až 5 rokov). Polícia po páchateľovi pátra.



Zaútočil na svoju matku kuchynským nožom  



24.02. okolo 20.00 hod. v byte na ulici Stará Cesta v Krompachoch 34-ročný muž zo Spišskej Novej Vsi fyzicky zaútočil na svoju matku (60). Matku sa kuchynským nožom pokúsil niekoľkokrát zasiahnuť, napriek obrane pred jeho útokom matku bodol do  hrude a hlavy. Napadnutej žene spôsobil ľahké poranenia, a to bodnú ranu prednej hrudnej  steny a reznú ranu hlavy s dobou liečenia  cca 14 dní.  Žena je hospitalizovaná v krompašskej nemocnici. Útočník bol hospitalizovaný na psychiatrickom oddelení v levočskej nemocnici. V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ Spišská Nová Ves  začal trestné stíhanie pre zločin ublíženie na zdraví v štádiu pokusu (trestná sadzba päť až dvanásť rokov).



Na košickej železničnej stanici nahlásil bombu



Včera okolo 18,30 neznámy mužský hlas oznámil na linku 112: „ Vybuchne Vám košická železničná stanica“ a zložil. Na miesto boli vyslané policajné hliadky i psovodi so služobnými psami na vyhľadávanie výbušnín. Okamžite bola vykonaná evakuácia priestorov železničnej stanice, Staničné námestie, taktiež evakuácia všetkých vlakových súprav, ktoré sa v tom čase nachádzali na stanici. Pyrotechnická prehliadka bola ukončená s negatívnym výsledkom. Košický policajný vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie pre prečin šírenia poplašnej správy (trestná sadzba na jeden až päť rokov).  Polícia po páchateľovi pátra. #CONT#



Dôchodkyni vrátila falošné peniaze, už čelí obvineniu



Trebišovský policajný vyšetrovateľ zo zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov obvinil 33-ročnú ženu z okresu Trebišov, ktorá v januári tohto roku vyrobila 8 falzifikátov bankoviek nominálnej hodnoty 100,-€ a 6 falzifikátov bankoviek nominálnej hodnoty 50,- €. Takto vyrobené falzifikáty bankoviek začiatkom februára tohto roku v Čiernej nad Tisou odovzdala 70-ročnej žene ako vrátenie jej peňazí vo výške 1100,- €, pričom ich  takto uviedla do obehu ako pravé. Obvinená žena je stíhaná na slobode, v prípade dokázania viny jej hrozí trest odňatia slobody na sedem až desať rokov.



Vyhrážal sa manželke, že jej odreže hlavu



Poverený policajt Obvodného oddelenia PZ Čaňa z prečinu nebezpečného vyhrážania obvinil 57-ročného muža z obce Čaňa (okr. Košice-okolie), ktorý sa v utorok večer v uvedenej obci pod vplyvom alkoholu vyhrážal svojej manželke (54) so slovami, že ju zabije a odreže jej hlavu, pričom v ruke držal  nôž. Následne vo svojich vyhrážkach  pokračoval v nasledujúce dva dni, čím u ženy vzbudil  dôvodnú obavu, že svoje vyhrážky aj uskutoční. Obvinený muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia, v prípade dokázania viny mu hrozí až trojročné väzenie



Opitý vodič zrazil chodca, ten utrpel ťažké zranenia



V stredu okolo 18,40 hod. viedol 43-ročný muž z obce Slovinky po požití alkoholických nápojov viedol osobné motorové vozidlo zn. Peugeot v Krompachoch v smere od Sloviniek na Krompachy, pričom pri prejdení mierne  pravotočivej  zákruty  v  dôsledku  neprispôsobenia rýchlosti svojím schopnostiam, vlastnostiam vozidla a  stavu  a povahe vozovky dostal s vozidlom šmyk  a  s  vozidlom  zišiel  mimo vozovky na svah. Následne ľavou časťou vozidla narazil do 56-ročného chodca z Krompách idúceho po krajnici vozovky. Chodec pri nehode utrpel zranenia, a to zlomeninu čeľuste a sánky, zlomeninu  rebier, zmliaždenie  pľúc, zlomeninu oboch kostí predlaktia,  zlomeninu  záprstnej kosti  a otras mozgu, z ktorých sa bude liečiť viac ako 6 týždňov. U vodiča bola dychovou skúškou nameraná hladina alkoholu v dychu  0,67  mg/l. Vodič čelí obvineniu z ublíženia na zdraví a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za čo mu hrozí až päťročné väzenie. Obvinený muž je stíhaný na slobode.





V košickom Auparku nahlásil bombu      Včera o 15,51 hod. na linku 158 doposiaľ neznámy páchateľ oznámil nepravdivú poplašnú správu, kde oznámil „V Auparku sú tri bomby“. Následne boli na miesto vyslané policajné hliadky a psovodi so služobnými psami na vyhľadávanie výbušnín. Ihneď bol objekt obchodného centra na Námestí osloboditeľov v Košiciach evakuovaný. Pri pyrotechnickej prehliadke priestorov obchodného centra nebola nájdená žiadna výbušnina. Prevádzka bola opäť obnovená o 19,15 hod. V tejto súvislosti už začal policajný vyšetrovateľ trestné stíhanie pre prečin šírenia poplašnej správy (trestná sadzba na 1 až 5 rokov). Polícia po páchateľovi pátra.  


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/