(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Vodič nezvládol jazdu na motorke
@ Aktuálne -> Doprava     Mar 09 2012 - 12:31 GMT


V utorok o 11.10 hod. došlo k dopravnej nehode medzi obcami Lesné a Suché, v smere na obec Suché (okr. Michalovce). 30-ročný vodič motocykla št. príslušníka Poľska, viedol motocykel zn. Suzuki GSX, EČ Poľsko, kde pri prejazde pravotočivej zákruty pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla, stavu a povahe vozovky a iným okolnostiam, ktoré možno predvídať. Prešiel s motocyklom do protismeru, zišiel z vozovky, kde narazil do kovového zábradlia, nachádzajúceho sa po ľavej strane cesty, v smere jazdy. Následne sa s motocyklom prevrátil do priekopy. Pri nehode vodič utrpel zranenia s predbežnou dobou liečenia nad 42 dní s PN min. 3 mesiace. Vodičovi bola odobratá krv na zistenie požitia alkoholu. Pri nehode bola spôsobená celková škoda vo výške 1.600,- €. #CONT#



Polícia žiada motocyklistov, aby nepodcenili súčasné poveternostné podmienky. Povrch vozovky je stále na niektorých  miestach tvorený námrazou a aj v dennej dobe sa nachádza na niektorých úsekoch pod bodom mrazu. Na krajniciach je namrznutý sneh, ktorý sa cez deň topí a následne v poobedňajších hodinách zamàza.  Za daných poveternostných podmienok je úplne iná priľnavosť pneumatík motocykla k asfaltu, nehovoriac o tom, že na mnohých úsekoch ciest sa nachádza posypový materiál. V roku 2011 pri dopravných nehodách na pozemných komunikáciách  OR PZ Michalovce traja motocyklisti podľahli smrteľným zraneniam.  Vedenie motocykla v takýchto podmienkach je jednoznačným hazardom so svojím zdravím a ohrozením aj ostatných účastníkov cestnej premávky.  



Vzhľadom na očakávaný nárast počtu motocyklistov pohybujúcich sa po cestách, bude aj zo strany polície venovaná zvýšená pozornosť kontrole dodržiavania pravidiel cestnej premávky motocyklistami, ale i správaniu sa vodičov ostatných motorových vozidiel voči motocyklistom.



Bezpečnosť dopravy na cestách je miera celospoločenského úsilia, ktorá je vyjadrená kvalitou cestnej infraštruktúry, zručnosťou vodičov a úrovňou informačno-technických prostriedkov, pričom podiel  Policajného zboru na nej spočíva v ochrane účastníkov cestnej premávky pred nízkou disciplinovanosťou a ohľaduplnosťou.



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/