(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Umelecká dvojica Urban Art vystavuje vo VSG
@ Kultúra -> Výtvarné umenie     Mar 29 2012 - 17:58 GMT


Východoslovenská galéria Košice, Košický samosprávny kraj, EHMK 2013 a K.A.I.R. vás pozývajú na otvorenie výstavy Urban Art (Anne Peschken a Marek Pisarsky), Satelitné životy Obrázková kniha Košíc a video Lietajúce paneláky. Vernisáž sa uskutoční  4. 4.  18.00 hodine  vo Výchdoslovenskej galérii a výstava potrvá do 6. mája.

 #CONT#



V lete 2011 program K.A.I.R., v úzkej spolupráci s Goethe Inštitútom v Bratislave, privítal v Košiciach berlínsku umeleckú dvojicu Anne Peschken a Marek Pisarsky (Urban Art). Tento rezidenčný pobyt priniesol tri intenzívne a inšpiratívne mesiace - dvojici Urban Art, schéme K.A.I.R. aj obyvateľom mesta. Peschken a Pisarsky sa podieľali na kultúrnom živote mesta, prezentovali svoju tvorbu na niekoľkých kultúrnych podujatiach a rýchlo sa oboznámili s hlavným mestom východného Slovenska.



Urban Art skúmali Košice ako vedci. Študovali dlhú multikultúrnu históriu mesta, aj jej stopy v súčasnosti. Zamerali sa predovšetkým na architektúru Košíc a na povahu ľudskej existencie v enormných socialistických sídliskách stojacích na kopcoch okolo mesta. Ïalšou oblasťou ich záujmu bol región ležiaci na hraniciach Slovenska, Poľska, Maďarska a Ukrajiny - región, ktorý je prepojený historickými väzbami a tradíciami, ktoré však boli narušené počas 20. storočia. Možno to bola práve snaha nájsť spoločného menovateľa, ktorá viedla dvojicu Urban Art k voľbe vesmírnej perspektívy pri ich bádaniach.




 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/