(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Bezpečné prázdniny
@ Aktuálne -> Rôzne     Jun 15 2012 - 14:04 GMT


Blíži sa vysvedčenie a dva mesiace prázdnin. Je to čas oddychu a dovoleniek, ktorý okrem radosti prináša aj zvýšenie rizika vzniku úrazu. Úraz sa udeje náhle a jeho následkom zomrie ročne približne 200 a viac ako 200 000 detí a mladistvých sa zraní. Úrazovosť začína stúpať  od ôsmeho roku veku života, to je v období, kedy sú deti aktívnejšie, odvážnejšie, ale chýba im skúsenosť a odhad vzniku nebezpečenstva. Neuvedomujú si riziká, horšie vyhodnocujú situáciu, reagujú impulzívne, preto sú viac ohrozené. #CONT#



Počas letných prázdnin ohrozuje deti množstvo rizík, medzi ktoré patria dopravné nehody, pobyty pri vode, úrazy v domácnosti a na športoviskách, pády, popálenia  a iné.  Nárast detskej úrazovosti je takmer o 100% a spôsobuje ju práve fakt, že deti cez prázdniny trávia viac času bez dozoru vonku, ale aj doma. V tejto súvislosti je dôležité upriamiť pozornosť k prevencii a poskytovať informácie o rizikách a možnostiach predchádzať im. Naučiť deti riešiť krízové situácie tak, aby nespanikárili.



Oddelenie komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva  Policajného zboru v Košiciach v spolupráci s prevádzkovateľom kúpaliska Anička Ryba v Košiciach a inými subjektmi pripravilo preventívnu akciu pre žiakov základných škôl v Košiciach s cieľom predchádzať úrazovosti a mortalite detí v dôsledku úrazov. Účelom podujatia je upozorniť na prázdninové riziká, získať  a upevniť si poznatky v krízových situáciách,  s ktorými sa môžu stretnúť v čase prázdnin.



Preventívna akcia sa uskutoční dňa 18. júna 2012 so začiatkom o 9.00 hod na kúpalisku Anička Ryba, Pod šiancom 5 v Košiciach. Program podujatia je uvedený v prílohe. Odporúčanou cieľovou skupinou je mládež základných a stredných škôl vo veku do  16 rokov.



              V prípade akýchkoľvek informácií kontaktujte kpt. Mgr. Šemegdovú na t.č.: 0908 304 199.



 



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/