(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 23.07.2012
@ Aktuálne -> Polícia     Jul 26 2012 - 11:39 GMT


Tínedžer okradol tínedžera



Policajti Obvodného oddelenia PZ Košice KVP vypátrali a  z prečinu krádeže obvinili 14-ročného  Mária z Košíc. Obvinený dňa 12.7.2012 okolo 16,00 hod. pred obchodným centrom na Dénešovej ulici v Košiciach,  po tom čo sa spýtal svojho rovesníka z Košíc koľko je hodín, mu z ruky vytrhol mobilný telefón a odišiel. Takto matke okradnutého chlapca spôsobil škodu vo výške 50,- €. V prípade dokázania viny mu hrozí až ročné väzenie.



Okradli stanujúcich turistov



Doposiaľ neznámy páchateľ z utorka na stredu v stredisku Hôrka na Zemplínskej Šírave (okr. Michalovce), prerezal uzatvorený stan a následne cez vytvorený otvor odcudzil ruksak. V ňom sa nachádzala peňaženka s hotovosťou 1500,- €, 2 mobilné telefóny, doklady od osobného motorového vozidla zn. BMW a osobné doklady. Takto pre občana Francúzska spôsobil škodu krádežou vo výške 2.500,- € a poškodením stanu škoda vo výške 50,- €. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže.



Včera (25.07.2012) okolo 02,30 hod. na Čingove v lokalite Ihla v katastri obce Smižany (okr. Spišská Nová Ves) doposiaľ neznámy páchateľ nezisteným spôsobom otvoril zazipsovaný stan a z neho odcudzil kapsičku. V nej sa nachádzali 2 mobilné telefóny, dámske nohavice a finančná hotovosť 230,- €. Takto krádežou spôsobil dvom občanom Poľskej republiky celkovú škodu vo výške cca 800,- €.



Po páchateľoch a odcudzených veciach policajti pátrajú.



Policajti pravdepodobne predišli ďalšej tragédii, jeden skočil do vodnej nádrže



Včera (25.07.2012) o 00,50 hod. boli operačným strediskom v Michalovciach vyslané policajné hliadky do rekreačného strediska Kaluža na Zemplínskej Šírave, kde pri chatkách v blízkosti bazénov malo dochádzať k bitke medzi neznámymi osobami. Po príchode hliadok na miesto nedochádzalo k žiadnej bitke, pričom od rekreantov, ktorí sa nachádzali na mieste bolo zistené, že v jednej chatke dochádzalo ku konfliktu. Policajti danú skutočnosť preverovali a zistili, že v chatke došlo ku konfliktu medzi 45-ročným Jurajom zo Sečoviec a jeho rodinnými príslušníkmi. #CONT#Títo policajtom vysvetlili, že konflikt, ktorý medzi sebou mali je už vyriešený a že nebol nikto zranený a nedošlo ani ku škode na majetku. Juraj, ktorý bol zjavne pod vplyvom alkoholu im povedal, že sa ide prejsť. Po skončení služobného zákroku hliadky ešte monitorovali okolie, pričom spozorovali Juraja ako ide smerom k vodnej nádrži. Jedna hliadka sa vybrala za nim, pričom policajti zbadali ako sa Juraj rozbehol k vodnej nádrži Šírava, skočil do vody a začal plávať smerom do stredu vodnej nádrže. Vzápätí k brehu prišla hliadka a Juraja opakovane vyzývala, aby sa vrátil na breh. Ten však na výzvy nereagoval a smeroval stále ďalej do stredu vodnej nádrže. Juraj bol zjavne pod vplyvom alkoholu a tesne predtým mal konflikt zo svojimi rodinnými príslušníkmi, preto bola  dôvodná obava, že svojím konaním bude naďalej ohrozovať svoj život a zdravie.  Na miesto dorazili aj ďalšie hliadky, v tom však už jeden člen hliadky pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach neváhal a za Jurajom skočili do vody. Ten sa už nachádzal asi 100 metrov od brehu. Policajt k Jurajovi doplával a vytiahol ho na breh. Nebyť tohto činu, tak možno len konštatovať ako mohol Juraj dopadnúť, keďže policajtom povedal, že si chce vziať život. Vzhľadom k tomu, že bola dôvodná obava, že Juraj bude vo svojom konaní aj po tomto pokračovať, policajti na mieste rozhodli o jeho zaistení a následnom eskortovaní na príslušné Obvodné oddelenie PZ pre jeho bezpečnosť.



 



V Rožňave vyčíňal lupič, už je v rukách polície



Rožňavskí policajti vypátrali a vyšetrovateľ PZ zo zločinu lúpeže v súbehu s prečinom výtržníctva obvinil 29-ročného 11 krát súdne trestaného Karola z Rožňavy. Tento v utorok (24.07.2012) o 21,45 hod. pri bufete na autobusovej stanici v Rožňave, napadol 36-ročného Rožňavčana. Najmenej 5 krát ho udrel päsťou do oblasti hlavy, následkom čoho spadol na zem. Na zemi poškodeného muža ďalej udieral a kopal do rôznych častí tela, pričom z vrecka nohavíc mu odcudzil 20,- € a z miesta ušiel. Takto mu spôsobil zlomeninu lícnej kosti s dobou liečenia do 6 týždňov bez hospitalizácie.



Obvinený Karol má na svedomí aj ďalšie lúpežné prepadnutie, kedy v ten istý deň po 23,00 hod. na trávnatom poraste medzi stromami za autobusovou stanicou za trhoviskom v Rožňave, prepadol 35-ročného miestneho muža. Muža udrel zozadu do chrbta, načo spadol na zem. Prikľakol ho a rukami mu tlačil tvár k zemi. Prehľadal mu vrecká nohavíc, odkiaľ mu odcudzil hotovosť 7,-€ a cigarety. Následne mu  povedal nech sa neotáča, lebo ho zbije a požadoval od neho peniaze. Pritom mu  vyzul topánky a pustil ho. Takto mu spôsobil škodu na majetku vo výške najmenej 8,30- € a poranením oboch lakťov rúk s dobou liečby do  7 dní.



Obvinený bol umiestnený do cely policajného zaistenia s návrhom na vzatie do väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov.



 



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/