(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 12,12.2012
@ Aktuálne -> Polícia     Dec 13 2012 - 11:27 GMT


Dvaja tínedžeri olúpili o 50-rokov staršieho muža



Spišskonovoveský vyšetrovateľ zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva obvinil dvoch žiakov základnej školy vo veku 14 a 15-rokov. Chlapci dňa 07.decembra 2012 od 10,30 do 10,45 hod. pred domom na Ružovej ulici v Smižanoch, po predchádzajúcej vzájomnej dohode, fyzicky napadli 66-ročného muža zo Smižian. Chlapci po fyzickom útoku ukradli poškodenému peňaženku s finančnou hotovosťou a s osobnými dokladmi. Následne z miesta ušli, čím takto mu spôsobili celkovú škodu vo výške 27,- eur, poškodený muž neutrpel zranenia vyžadujúce lekárske ošetrenie. 15-ročný obvinený chlapec bol zadržaný a umiestnený do cely policajného zaistenia s návrhom na jeho väzobné stíhanie. Mladší obvinený je stíhaný na slobode. V prípade dokázania viny obom mladistvým za tento skutok hrozí polovica z trestnej sadzby na 7 až 12 rokov.



Pozor na petardy !



Neznámy páchateľ v pondelok okolo obeda na Ulici A. Sládkoviča v Michalovciach, okolo idúcemu maloletému (9) chlapcovi hodil pod vetrovku do zadnej časti krku horiacu petardu, ktorá vzápätí explodovala. Takto mu spôsobil zranenie s dobou liečenia a práceneschopnosti 10 dní. Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Michalovce začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví /tr. sadzba na 1 až 3 roky/.



Okradol ho počas návštevy



Gelnickí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 40-ročného Zdenka z okr. Gelnica. Tento dňa 25. novembra 2012 v dobe od 08,00 do 19,00 hod. počas návštevy na Partizánskej ulici  v obci Smolník, z kredenca nachádzajúceho sa  v  kuchyni  rodinného  domu, odcudzil finančnú hotovosť vo výške 500,- eur a mobilný telefón. Poškodenému majiteľovi spôsobil krádežou škodu vo výške 510,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie. #CONT#



Svojej družke sa vyhrážal zabitím nožom aj sekerou



Poverený policajt Obvodného oddelenia PZ Gelnica z prečinu nebezpečného vyhrážania obvinil 52-ročného Rudolfa z okr. Gelnica, ktorý v utorok okolo 23,00 hod. fyzicky napadol svoju družku Janu (33). Tú päsťou opakovane udrel do hlavy v oblasti spánku a nedovolil jej spať. Pritom si na kredenec  vyložil kuchynský nôž, čím u poškodenej vzbudil dôvodnú obavu o svoj život a zdravie, nakoľko sa jej už v minulosti obdobným spôsobom vyhrážal. Dňa 10. decembra 2012 okolo 06,30 hod. sa je opakovane  vyhrážal, že jej nožom podreže krk a dňa 05. decembra 2012 okolo 09,30 hod. sa jej vyhrážal zabitím sekerou, ktorou sa na ňu aj rozohnal. Jana sa úderu sekerou vyhla a dala sa na útek.  Obvinený ju so sekerou vztýčenou nad hlavou prenasledoval až k miestnemu poľnohospodárskemu družstvu. Obvinený bol zadržaný a umiestnený do cely policajného zaistenia s návrhom na väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 3 roky.



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/