(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 10.01.2013
@ Aktuálne -> Polícia     Jan 11 2013 - 11:58 GMT


Zlodej sa zo svojho lupu 21.000,- eur dlho netešil



Príslušníci kriminálnej polície v spolupráci s policajti Obvodného oddelenia PZ Košice Západ vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 32-ročného Branislava z Košíc. Obvinený dňa 28.12.2012 bez použitia zjavného násilia z osobného motorového vozidla zn. Renault Mascott, zaparkovaného na Sokolovskej ulici v Košiciach, odcudzil bielu tašku s finančnou hotovosťou vo výške 21.000,- eur. Takto spôsobil spoločnosti so sídlom v Prešove škodu vo výške 21.000,- eur. V prípade dokázania viny mu za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 3 roky.



Riadil aj napriek uloženému zákazu a trestu



Michalovskí policajti z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia  obvinili 31-ročného ¼udovítovi  z okresu Michalovce. Tento ešte v novembri 2012 viedol osobné motorové vozidlo zn. Škoda Favorit  Forman, po ceste za obcou Drahňov smerom na obec Vojany, kde bol zastavený hliadkou polície. Následnou lustráciou bolo zistené, že menovaný riadil motorové vozidlo v čase, keď mal rozhodnutím  Okresného súdu Trebišov uloženú sankciu zákazu činnosti viesť motorové vozidlá na dobu 36 mesiacov a trest odňatia slobody v trvaní 10 mesiacov. Za tento skutok mu v prípad dokázania viny hrozí až dvojročné väzenie.



O tom, že auto nie je výklad ani trezor sa presvedčili ďalší traja občania



Včera oznámila 37-ročná Prešovčanka, že doposiaľ neznámy páchateľ sa jej včera od 12.45 do 13.05 hod. na Ondavskej ulici v Košiciach, po rozbití zadného okna, vlámal do zaparkovaného osobného motorového vozidla zn. Renault Fluence, odkiaľ následne ukradol notebook, škoda 1.800,- eur. Ïalší prípad sa stal na Ulici Pri prachárni v Košiciach, kde nezistený páchateľ medzi 16,50 a 17,05 hod. po prekonaní zámku na vozidle zn. Honda Civic z batožinového priestoru ukradol notebook, škoda 500,- eur. Do tretice sa neznámy páchateľ vlámal počas tohto týždňa do vozidla zn. Fiat Ducato, zaparkovaného na Meteorovej ulici v Košiciach, odkiaľ následne ukradol dve vàtačky, škoda 690,- eur. #CONT#



Majiteľom áut polícia odporúča zopár preventívnych rád, ako predísť krádežiam vecí z áut:





  • Vo vozidle si nikdy nenechávajte autorádio, doklady, peniaze, zbraň, mobilný telefón, oblečenie, tašky, notebooky a pod..  Pamätajte si, že zlodejovi stačí na krádež vašich vecí i 5 minút, na ktoré sa vzdialite od vozidla!





  • Mnohí ľudia si z auta urobia výkladnú skriňu a potom sa čudujú, keď im niekto rozbije okno a čo vidí, to zoberie. Pamätajte, že príležitosť robí zlodej a sú páchatelia, ktorí takéto príležitosti priam vyhľadávajú!





  • Pokiaľ si musíte vo vozidle nechať nejaké veci, napr. pri zastávke na dlhšej ceste, prikryte ich aspoň dekou a parkujte zásadne na stráženom parkovisku.





 Čo robiť, keď vaše auto niekto násilne otvoril :



Ak predsa nájdete vaše vozidlo násilné otvorené, nikdy si do auta nesadajte a nezisťujte, čo vám zmizlo! Zapamätajte si, že ak budete pred príchodom  polície   zisťovať,   čo   vám  zlodej ukradol,   alebo si do auta sadnete a odídete s ním na iné miesto, zničíte stopy, ktoré páchateľ zanechal na mieste činu a vy sa môžete s najväčšou pravdepodobnosťou so svojimi odcudzenými vecami rozlúčiť! Ihneď zavolajte políciu na známe telefónnej číslo 158, príp. 112 a vyčkajte na mieste.



Policajti na cestách



S  cieľom pozitívneho ovplyvnenia dopravno-bezpečnostnej situácie a s cieľom zníženia dopravných nehôd zapríčinených pod vplyvom alkoholu, dnes na cestách Spišskonovoveského okresu prebehne osobitná kontrola, ktorá bude zameraná na kontrolu dodržiavania povolených rýchlosti jazdy vozidiel, kontrolu dodržiavania základných povinnosti vodičov vozidiel a na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky jej nemotorovými účastníkmi (vybavenie bicyklov, používanie ochrannej prilby cyklistami, reflexných prvkov a reflexných odevov za zníženej viditeľnosti, používanie priechodov pre chodcov, povinnosti vodičov voči chodcom a opačne), najmä v obciach.



Polícia opätovne apeluje na všetkých vodičov a účastníkov cestnej premávky, aby z  dôvodu zhoršenia poveternostných podmienok v Košickom kraji, ako aj na zjazdnosť ciest, vo zvýšenej miere sledovali situáciu v cestnej premávke, prispôsobili rýchlosť jazdy stavu a povahe vozovky a aby boli vzájomne ohľaduplní.



 



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/