(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
7 500 svietiacich balónov v centre Košíc
@ Kultúra -> Podujatia     Jan 18 2013 - 13:50 GMT


Pri príležitosti jubilejných 100 rokov elektrifikácie Dómu sv. Alžbety a 10-ročného partnerstva VSE s medzinárodným energetickým koncernom RWE rozdajú v sobotu 19. januára 2013 návštevníkom Košíc 7 500 svietiacich balónov. S najväčším počtom svietiacich balónov na jednom mieste si v sobotu večer pravdepodobne pripíšu Košice nový rekord. „Ak sa to podarí, pôjde o ustanovujúci pokus, ktorý doteraz nikto na Slovensku nerealizoval. A práve o to bude hromadný rekord zaujímavejší a Košice sa tak zapíšu do histórie tejto kategórie ako prvé miesto, kde sa niečo takéto uskutočnilo. S týmto unikátnym množstvom to bude určite pôsobivé aj po vizuálnej stránke,“ uviedol Igor Svítok, zakladateľ Knihy slovenských rekordov.#CONT#



Balóny budú rozdávať  hostesky po zotmení (cca po 16:00) na Hlavnej ulici. „Veríme, že nás návštevníci mesta pri pokuse o rekord podporia a netradičným spôsobom osvetlíme centrum Košíc,“ pozýva na sobotný podvečer do centra Košíc hovorkyňa VSE Andrea Danihelová. Organizátori rekordu zároveň prosia návštevníkov podujatia, aby sa správali zodpovedne voči životnému prostrediu a nenechávali prípadný odpad po použití balónikov na zemi.



Balónový rekord je súčasťou jedného z vrcholných podujatí sobotňajšieho programu otváracieho ceremoniálu projektu Košice – Európske hlavné mesto kultúry 2013 - nasvietenia Dómu sv. Alžbety z exteriéru (17.00 hod).



Návštevníci budú  môcť vidieť dominantu Košíc historicky po prvýkrát doslova v inom svetle. Nevšedný svetelný zážitok prinesie Východoslovenská energetika a.s. (VSE), člen medzinárodného energetického koncernu RWE. Ide o nielen tradičného dodávateľa elektriny, ale takisto partnera projektu Košice – Európske hlavné mesto kultúry 2013, ktorý participuje aj na otváracom ceremoniáli.

 

Otvárací ceremoniál ponúkne množstvo netradičných expozícií na fotografovanie, a preto je výbornou príležitosťou na zapojenie sa do fotosúťaže Energia východu. Stačí zaslať max. 10 fotografií na [email protected]. Presné pravidlá na www.vse.sk alebo uvedenej mailovej adrese. V hre sú tri fotoaparáty zn. Olympus.

 

 

 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/