(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Festival USE THE C!TY sa začína už dnes
@ Kultúra -> Podujatia     May 22 2013 - 11:52 GMT


KOŠICE 22. 5. 2013 – Piaty ročník festivalu predstaví okrem známych foriem umenia aj veľa nového. Počas piatich dní môže každý, tak ako v minulom roku, naplno pracovať so špecifickým materiálom – kartónom. V uliciach Košíc sa počas festivalu budú vynímať Monumenty z kartónu – v stredu 22. mája to bude Marseillský maják pred Auparkom. Ïalšie stavby môžete prísť stavať v piatok a nedeľu ku Urbanovej veži.



Okrem kartónových monumentov si Košičania užijú ďalších 14 predstavení a aktivít, ktoré nebudú len pasívnou ukážkou moderného umenia, ale vyžadujú si aj aktívne zapojenie sa obyvateľov mesta. Medzi tie najžiadanejšie už v tejto chvíli patria sobotňajšie divadelné predstavenia Shut up, play! japonskej skupiny The Original Tempo alebo C.A.P.E. belgického zoskupenia Crew.#CONT#



Do programu sa zapoja aj košické kapely a skupiny z okolia počas akcie Hudba v meste. V historickom centre sa už objavilo 40 propagačných ståpov s programom festivalu, mapkou ku Hudbe v meste s označením kapely, ktorá bude hrať na danom mieste. Nenechajte si ujsť pestrú paletu hudobných štýlov a formácií, ktoré rozozvučia mesto počas piatkovej noci.



Dobrovoľníci pravidelne prispievajú svojou prácou k výslednému dielu i samotnému festivalu. Oproti minulým rokom sa ich počet zdvojnásobil. Zapojila sa približne stovka ochotných pomocníkov. Organizátori predpokladajú, že sa zvýši aj počet návštevníkov. Vlani sa o festival zaujímalo približne 15 000 ľudí.



V tomto roku je pripravený program, v ktorom vystúpi viac ako 40 slovenských a zahraničných umelcov. S niektorými pretrváva spolupráca už niekoľko rokov, ale prídu aj nové tváre s úplne novými pohľadmi na naše mesto.



Niekoľkomesačná práca organizačného tímu Európskeho hlavného mesta kultúry Košice 2013 vrcholí. Košičania a návštevníci budú môcť vidieť tanečné, divadelné a multimediálne predstavenia, rôzne hudobné formácie, odbornú konferenciu, fotografickú výstavu či rádiový workshop.



Poznámka: Pre zlé počasie, ktoré predpovedajú meteorológovia na štvrtok, sme sa rozhodli posunúť predstavenie STEP BY STEP na piatok. Predstavenie bude o 21:00 a 22:30 a začínať sa NEBUDE na Máraiho námestí, ale na Moyzesovej ulici, blízko vstupu do Malinovského kasární.



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/